Podívejte se, jak možná bude vypadat systém ArkOS od Huawei

18
Podívejte se, jak možná bude vypadat systém ArkOS od Huawei
  • Budoucí systém od Huawei by mohl nést označení ArkOS
  • Screenshoty ukazují možnou ranou podobu

Huawei se aktuálně nachází v nelehké situaci. Zařazení na černou listinu v USA znamená potíže s využíváním služeb Googlu. V současnosti sice běží tříměsíční výjimka, ta však 19. srpna skončí a Huawei musí mít plán B. Tím může být například vlastní operační systém. Již před několika dny se spekulovalo o názvu ArkOS a toho se lze držet i nyní.

Server winfuture.de zveřejnil sérii screenshotů, které mají možnou podobu ArkOS ukazovat. Screenshoty Huawei údajně patentoval již v březnu, tedy celé dva měsíce před vypuknutím zákazu. Je vysoce pravděpodobné, že v Huawei předem tušili, že by se něco mohlo stát a připravovali se na vše.

Možná podoba systému ArkOS

Screenshoty odhalují převážně podobu hlubšího menu, některé aplikace a podobně. Je patrné, že na první pohled systém nebude složitý a bude se blížit současnému Androidu. Je nasnadě, že Huawei plně využije svou dlouho vyvíjenou nadstavbu EMUI a uživatelé by neměli v prostředí tápat. Budou však chybět aplikace Googlu a napojení na obchod Google Play. Není jasné, zda se tento systém vůbec dočká finálního nasazení. Stále je ve hře možnost, že se Huawei s USA dohodne a bude moci nadále využívat Android jako doposud.

Diskuze ke článku
O novém OS od Huawei
jsem četl už někdy předloni, rozhodně jej nezačali vyvíjet před dvěma měsíci.
TRUMP
Tenhle čínskej šmírovací šmej* bych nekoupil ani se současným androidem a budoucí podporou .
Samsung forever
HAHA
Tak pozor Google už obrací ... bude lobovat za to, aby se zrušilo embargo vůči Huawei :D Údajně hrozí to, že Huawei nedokáže dostatečně zabezpečit OS a jeho useři budou v ohrožení hackerů ... takže pro blaho useru bude lepší, když bude jen jeden OS a to G Android :D A nebo prostě hrozí to, že Google přijde o mnoho uživetelů a ztratí "přehled"? :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze