OnlyFans pozastavují činnost v Rusku, údajně kvůli platebním problémům

1
OnlyFans pozastavují činnost v Rusku, údajně kvůli platebním problémům
Fotografie: Charles Deluvio, unsplash.com
  • Server zablokoval přístup začátkem března, pak ale otočil
  • Zřejmě však nemůže najít spolehlivou cestu pro vyřizování platebních transakcí
  • Definitivně se tak zavírá pro ruské uživatele

Když přišla první vlna sankcí a stahování se z ruského trhu, vedle obchodních, politických a jiných „velkých“ jevů to znamená i tisíce konkrétních „mikropříběhů“ lidí, kteří měli na některé ze sociálních sítí vystavěnou virtuální identitu nebo dokonce zdroj obživy, a teď o vše přišli.

Nyní došlo i na segment internetu, který není možná tak známý jako Instagram, ale OnlyFans vice.com potvrdilo, že na své platformě již nebude poskytovat služby ruským tvůrcům. Zdá se však, že provozovatele sítě k rozhodnutí nevedly politické a ideologické důvody, nýbrž ty čistě pragmatické. „Nicméně vzhledem k dalšímu zpřísnění omezení plateb do a z Ruska nemůže OnlyFans nadále řádně sloužit naší komunitě ruských tvůrců. V důsledku toho podnikáme kroky k dočasnému pozastavení účtů, na které jsou přijímány platby z Ruska,“ píše v prohlášení.

Server připomíná, že přístup pro tvůrce z Ruska byl zablokován už začátkem března, nedlouho po ruské invazi na Ukrajinu, a to rovněž z ekonomických důvodů. Pak se podařilo najít kličku mezi ostatními ekonomickými sankcemi, ale i na tu zřejmě došlo.

Oslovení tvůrci jsou tímto přístupem zklamáni. Někteří tuto a další sítě zaměřené na obsah pro dospělé využívali, aby kromě očekávané náplně vyjádřili i svůj nesouhlas s postupem Ruska. Tyto platformy paradoxně nejsou tak moc hlídány cenzorským úřadem, ale to neznamená, že by tvůrcům za takováto vyjádření nehrozilo nebezpečí.

Diskuze ke článku
Janek Fanek
Janek Fanek
O této službě jsem nikdy neslyšel, pravděpodobně je víceméně neznámá. Avšak je zde něco jiného, celý tento proces povede samozřejmě k naprostému geopolitickému odloučení Ruská od Evropy. To je přesně to, co si nepřeje žádný rozumný člověk a nepřejí si to ani jiné velmocí, jako ČLR nebo Indie. Jednoznačně budou vytvořeny nesmiřitelné bloky s mnohem horším postupem než v první studené válce. Všudypřítomné nebezpečí jaderné války, bude denní obavou lidstva. Studenou válku jsem zažil a vím o čem to je. Je skutečně nanejvýš nutné zvážit, zda lidé
takovou politickou reprezentaci potřebují?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze