Ohebná Motorola, bezrámečkové Oppo a další zprávy týdne

mNews
Ohebná Motorola, bezrámečkové Oppo a další zprávy týdne
  • Novinky od Oppo představují elegantní design s téměř neviditelným výřezem displeje
  • Patent ukázal, že Motorola pracuje na ohebném telefonu
  • Fortnite obsahovalo kritickou bezpečnostní chybu
  • mNews je pravidelný seriál, ve kterém shrnujeme nejzásadnější zprávy uplynulého týdne

Minulý týden působil jako ticho před bouří. Vlastně už zítra vypukne veletrh IFA, kde téměř všichni výrobci představí něco nového. I tak si ale pojďme shrnout, co zajímavého se minulý týden událo. Vítejte u mNews.

mNews 28. srpna – Samsung, Oppo, Motorola a Fortnite

Samsung zahájil prodej Galaxy Note9

A když začít, tak proč ne u největší mobilní značky současnosti – tedy zatím. 24. srpna vstoupil do prodeje Galaxy Note9, což byla velká událost. Jak se telefon povedl zjistíte v naší recenzi, ale prozradím, že se prostě povedl. Za základní verzi se 128 GB zaplatíte 26 tisíc korun. Na výběr pak máte z modré a černé varianty. Za 35 tisíc pak můžete mít telefon s kapacitou 512 GB a k tomu ještě hodinky Gear 3 Frontier. To je sice dost, ale hádám, že nebudeme muset vyhazovat peníze za online úložiště?

Oppo představilo R17 a R17 Pro

Oppo se u nás běžně neprodává, ale povedlo se mu zapsat jako výrobce, který zrušil „notch“ i rámečky díky vysouvací konstrukci. Nové kousky R17 a R17 Pro výřez vrací, ale v opravdu jemné podobě. Vlastně bych řekl, že to vypadá dost dobře. Lepší Pro nabídne pak hned 3 čočky hlavní kamery a dokonce dvě baterie. Díky tomu se na 40 % kapacity dostanete za 10 minut. Evidentní samozřejmostí je i čtečka otisků v displeji, tak snad už se chytnou i ostatní výrobci.

Motorola pracuje na ohebném telefonu

O ohebných telefonech se mluví čím dál více. Nové informace nám prozrazují také patenty, jež si výrobci podávají. Třeba Motorola evidentně zkouší připravit skládací telefon s ohebným displejem. Zajímavé je, jak řeší místo ohnutí. Kdyby šlo o nějakou novou inkarnaci legendárního RAZRu, vůbec bych se nezlobil.

Fortnite obsahoval bezpečnostní chybu

Řeší teď mobilní svět jinou hru než Fortnite? Vývojáři se rozhodli obejít Google Play a hru nabízet přes vlastní web. Instalování stažených APK je samo o sobě riziko, ukázalo se ale, že instalátor Fortnite obsahoval kritickou chybu a otevřel váš telefon i jiným, potenciálně nebezpečným aplikacím. Nová verze už by ale měla být zabezpečená. Tedy doufejme, kdo ví, co se ještě ukáže.

Minulý týden máme tedy za sebou, to hlavní nás ale teprve čeká. Několik dalších dní vás čeká zpravodajství i veletrhu IFA, kde bude i naše redakce. Připravte se tak na videa a články přímo z místa. Jako vždy, na mobilenet.cz.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze