Samsung Galaxy Note9 přechází na čtvrtletní zasílání bezpečnostních záplat

2
Samsung Galaxy Note9 přechází na čtvrtletní zasílání bezpečnostních záplat
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Telefon je na trhu už tři roky
  • Záplaty zabezpečení bude dostávat co 3 měsíce

Samsung Galaxy Note9 jsme recenzovali v srpnu 2018. I když nepřinesl na první pohled tolik inovací jako jeho předchůdce, jeho majitelé se mohli spolehnout na výkonný hardware, rozměrný displej a také podporu ovládání perem. Dalším pilířem je rovněž příkladná softwarová podpora.

I po třech letech od vydání tak tento model dostává softwarové záplaty na měsíční bázi. Jenže čas je v tomto ohledu neúprosný a jak informuje androidcommunity.com, korejský výrobce změnil frekvenci vydávání oprav na čtvrtletní. Ta je obvykle vyhrazena levnějším mobilům a zároveň ohlašuje brzký konec podpory obecně.

Pokud hledáte nástupce, pak si budete muset vystačit se stávající nabídkou. Samsung prozatím pozastavil přípravu této modelové řady a podle některých spekulací by mohla skončit úplně, aby uvolnila místo skládacím telefonům, které mají rovněž podporu pera.

Samsung Galaxy Note9 512 GB

Rozměry161,9 × 76,4 × 8,8 mm, 201 g
DisplejSuper AMOLED, 6,4" (2 960 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorExynos 9 Octa (9810), 4×2,7 GHz + 4×1,7 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 512 GB, microSD
Akumulátor4 000 mAh, doba nabíjení: 1:50 hodin
Diskuze ke článku
Tomaš Bažant
Tomaš Bažant
Můj note 8 před nedávnem dostal srpnovou bezpečnostní aktualizaci. Sice už asi poslední, ale i tak jsem za tu relativně dlouhou podporu rád. Navíc telefon ani po této době není nějaký pomalý ani zasekan, takže ještě nějakou dobu bude sloužit v pohodě.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze