O2 nově pojistí i telefony a tablety zakoupené u jiných prodejců

3
O2 nově pojistí i telefony a tablety zakoupené u jiných prodejců
Fotografie: Martin Pultzner, mobilenet.cz
  • Pojištění si může zákazník jednoduše sjednat na kterékoli prodejně O2
  • Podmínkou je, že zákazník zařízení zakoupil jako nové v oficiální EU distribuci maximálně před 180 dny a nabídce ho má i O2

Operátor O2 v tiskové zprávě oznamuje, že rozšiřuje nabídku pojištění. Nově proti nahodilému poškození nebo krádeži pojistí zákazníkovi i zánovní zařízení bez ohledu na to, jestli ho koupil u O2.

O2 pojištění

Pojištění si může zákazník jednoduše sjednat na kterékoli prodejně O2, kde konzultant zkontroluje stav zařízení a vyhodnotí, zda je pojištění možné sjednat. Podmínkou je, že se musí jednat o zařízení, které zákazník zakoupil jako nové v oficiální EU distribuci maximálně před 180 dny a v aktuální nabídce jej má i O2 – podle toho se také určí jeho pojistná hodnota.

Zákazník nic neplatí předem – první měsíc nabízí O2 pojištění zdarma, poté je cena zahrnuta do pravidelného vyúčtování služeb. Pokud se zákazník rozhodne, že pojištění přestane využívat, může službu kdykoliv zrušit bez sankce. Nyní navíc O2 zákazníkům nabízí ke každému pojištění 50% slevu na vybrané příslušenství.

Pořizovací cena zařízení Měsíční cena pojištění
do 4 000 Kč 49 Kč
4 001 až 7 000 Kč 99 Kč
7 001 až 10 000 Kč 149 Kč
10 001 až 17 000 Kč 199 Kč
17 001 až 25 000 Kč 259 Kč
25 001 až 45 000 Kč 299 Kč

V případě opravy O2 garantuje použití originálních dílů. Pokud je škoda totální a zařízení nelze opravit, nebo se oprava nevyplatí, zákazník získá od O2 nové. To původní O2 ekologicky zlikviduje, nebo ho zákazníkovi na žádost vrátí.

O2 nabízí pojištění zařízení ve spolupráci s pojišťovnou Maxima již od roku 2015. Ze statistik vyplývá, že 20 % nehod s telefonem se stane doma, 10 % v práci a více než 50 % nehod se stane venku. 85 % škod je spojeno s prasklým displejem. Typy nehod také závisí na ročním období – v létě jsou časté pády z kola nebo utopení v bazénu, v zimě zase uklouznutí na ledě.

Na co se Pojištění na mobil, tablet a další přístroje vztahuje:

Nahodilá poškození

  • mechanická poškození (pád, náraz, vnější mechanické působení apod.)
  • působení vody
  • poškození elektrickým proudem

Pojištění krádeže

  • prostá nebo kapesní krádež (kapesní krádež v metru nebo v nákupním centru…)
  • krádeže po překonání překážek/loupež (vykradená kancelář nebo byt …)
Diskuze ke článku
Khan
To nezni zas tak spatne. Nedavno sem koukal na pojisteni Samsung Galaxy S20 Ultra a treba v Datartu i se spoluucasti by to stalo na 2 roky cca 13k. A tady neco pres 7k.A to ani clovek treba nemusi platit ty 2 roky jako u Datartu a jinych...
Kamil
Proč vyhazovat peníze za pojištění když si za ty peníze koupím nový přístroj???

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze