Sony Xperia E3: stylová střední třída se 4,5 palci a podporou LTE

8

Japonský výrobce dnes nezapomněl ani na uživatele, kteří nechtějí za nový telefon zaplatit více než 10 tisíc korun. Světlo světa tak spatřila Xperia E3, zástupkyně nižší střední třídy se 4,5palcovým displejem, která se dle výrobce inspirovala u vyšších modelů. Počítejte tak s podporou LTE nebo existencí varianty na dvě SIM karty.

Sony Xperia E3

Sony dnes na veletrhu IFA 2014 novinkami doslova hýří. Po prémiových modelech řady Z3 je tu konečně i něco pro masovější uživatelskou základnu. Nižší střední třídu obohatí Xperia E3 s velmi zajímavou výbavou.

S dospělou tváří

Sám výrobce uvádí, že se Xperia E3 inspirovala u vyšších modelů řady Z3, což můžeme potvrdit. Vzhled s vyšším portfoliem výrobce velmi koresponduje. Ostré hrany a mírně zaoblené boky nechybí. Potěší také kompaktní tělo s malou tloušťkou a nízkou hmotností.

Sony Xperia E3 bude dostupná ve čtyřech barevných variantách

Bohužel si Sony neodpustilo vcelku velké rámečky kolem displeje a všude je tak místa nazbyt. Samotný displej dostal do vínku technologii IPS a úhlopříčku 4,5 palce, ale bohužel nižší rozlišení 854 × 480 pixelů.

Sony Xperia E3

Výkon a LTE

Sony nasadilo do útrob Xperie E3 čtyřjádrový procesor Snapdragon 400 s taktem 1,2 GHz a 1 GB RAM. Prostředí Androidu 4.4.4 KitKat by tak mělo běžet naprosto plynule. Xperia E3 nabídne také ovládání gesty Shake to Start. Různým pohybům a otřesům bude možné nastavit spuštění vámi vybrané aplikace. Své zážitky snadno zachytíte prostřednictvím 5megapixelového fotoaparátu s podporou automatického ostření a přítomností přisvětlovací LED diody. Potěší možnost využít HDR a fakt, že videa nahrajete v HD rozlišení.

Velkým lákadlem Xperie E3 jistě bude podpora rychlých dat LTE se všemi potřebnými evropskými pásmy. Baterie v telefonu disponuje kapacitou 2 330 mAh, mimochodem stejnou jakou měla Xperia Z, a nechybí ani STAMINA režim pro až 14% zvýšení výdrže na jedno nabití.

Závěrem preview stojí za zmínku, že Sony přichystá rovněž variantu s podporou dvou SIM karet Xperia E3 Dual.

Cena a dostupnost

Sony Xperia E3 se začne prodávat během podzimu, na našem trhu ji tak odhadem můžeme očekávat v průběhu října. Výrobce připravil hned čtyři barevné varianty. Vyjma bílé a černé nabídne ještě limetkovou a měděnou. Cena doposud nebyla oznámena, avšak lze odhadovat, že se bude pohybovat kolem 5 000 Kč.

Technické parametry Sony Xperia E3

Kompletní specifikace
Konstrukce137,1 × 69,4 × 8,5 mm, 143,8 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,5" (854 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 400 MSM8928, CPU: 4×1,2 GHz, GPU: Adreno 305
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor2 330 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:37 hodin
Dostupnostříjen 2014,
Diskuze ke článku
Jirka Bystre
Jirka Bystre
Naposledy upraveno: 3. 9. 2014 17:20
Doufám, že E3 Dual poběží lépe než můj Samsung Galaxy S Duos. Neustále plná RAM, mizerná viditelnost na slunci, neaktualizace SW, nelze přesouvat aplikace na kartu, velice dlouhá fixace GPS.
Mohl by se někdo v recenzím podobným problémům věnovat?
Pedro
Tak tomu sa povie pádlo, veľkosť ako moje S4 a o pol palca mensi displej-hnusna strategie..
xperia
Prosím opravte si ve specifikaci nfc, už z fotek je jasně vidět logo nfc na zadním krytu ;-)
blue.sun
Kompaktni E1 nahradila dalsi placacka s okoukanym designem... 20 mm navic na vysku? To je proste ulet.
Co prijde ted, Xperia A s vnitrkem lonske E1 za extra vyssi cenu?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze