Nové informace o iPhonu SE (2024). Čekejte, že už nebude tak malý

5
Nové informace o iPhonu SE (2024). Čekejte, že už nebude tak malý
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Vzhled i možnosti mají vycházet ze staršího iPhonu 14
  • Termín představení prozatím není známý
  • Záda mají být domovem pouze jednoho fotoaparátu

V posledních letech má Apple v nabídce vždy pět aktuálních modelů, kdy standardní čtyřku doplňuje ještě cenově dostupnější alternativa. V tuto chvíli roli plní třetí generace iPhonu SE s přídomkem (2022), z něhož vyplývá, že od jeho premiéry uplynul už více než rok. Není proto překvapivé, že se spekuluje o další generaci iPhonu SE, o které nyní díky macrumors.com unikly nové informace.

Podstatnou zprávou, která se neobjevuje prvně, je, že Apple již definitivně opustí legendární, ale poměrně zastarávající design iPhonu 6 a i do cenově dostupnějšího kousku se dostanou současné prvky. V praxi to znamená, že s největší pravděpodobností bude iPhone SE ve čtvrté generaci vycházet z loňského iPhonu 14. Očekávejte tedy větší displej s výřezem, ale logicky narostou i rozměry celého zařízení. Na výšku by to mělo být o necelý centimetr. Naopak hmotnost by mohla být nepatrně nižší a pohybovat se kolem 165 gramů.

Zásadní změny se odehrají na zadní straně, kde bude případná čtvrtá generace iPhonu SE muset operovat pouze s jediným fotoaparátem, hlavním snímačem se 48 megapixely. Dle současných informací existují již i makety, která potvrzují, že Apple nasadí skutečně jen jeden fotoaparát. Na těle se dále logicky objeví USB-C a na boku Akční tlačítko, které mělo premiéru letos na iPhonu 15 Pro. Zdá se, že Apple do budoucna chce tlačítko sjednotit u všech modelů a, což by mohlo naznačovat až pozdější datum uvedení iPhonu SE 4. generace. Možná až v roce 2025. Nejprve se totiž Akční tlačítko objeví na iPhonech 16.

Diskuze ke článku
Lukáš QproTest
Lukáš QproTest
Podle toho co vidím kolem sebe, tak o malé telefony nikdo nestojí. Já už to vzdal, kompromis je nový Flip, zavřený mi v kapse nepřekáží.
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Radši ať to nevydávají stejně to bude bída předřazená.
Ben Ben
Ben Ben
Čekám, že konečně nebude malej. Však většina si ho nekupovala, protože byl malej (spíš zastaralej než malej) ale spíš relativně levnej.
Dát tomu aktuální vzhled a velikost 6.1", silnej SoC, hlavní foťák slušný a cenu 12-13k a může to být hit...
Petr Zitka
Petr Zitka
Pokud bude ve velikosti normálního iPhone, tak jeho koupě nebude dávat smysl.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze