Nová kapitola pro Google Glass. Přivítejte jejich vylepšenou edici

Nová kapitola pro Google Glass. Přivítejte jejich vylepšenou edici
  • Brýle Google Glass působily jako mrtvý projekt, dnes se však dočkaly zásadní inovace
  • Po dlouhých letech se brýle zdokonalují
  • Míří do firemního prostředí

V redakci jsme se s chytrými brýlemi Google Glass setkali již v roce 2014. Poprvé jsme ale o nich psali už v roce 2012. K dostání byly jen omezenému počtu vývojářů a většinu z nich navíc odradila cena, která vysoce převyšovala 20 tisíc korun. I když měly brýle velmi dobré předpoklady stát se zajímavým kusem příslušenství, nikdy se k běžným uživatelům nedostaly. Své využití si ale postupem času našly alespoň u společností DHL a GE, kde je využívali zaměstnanci.

Google Glass

O nástupce Google Glass se postaralo vývojové studio Alphabet X, které založil samotný Google. Studio již nějakou dobu slibovalo, že projekt Google Glass rozhodně nekončí, avšak do nynějška šlo jen o slova. Teď je jasné, že to byla pravda. Google Glass v inovované podobě nesou označení Enterprise Edition a uplatnění naleznou především ve firemním prostředí. Dle informací jsou nové brýle rychlejší, mají výkonnější hardware, delší výdrž baterie a také větší zobrazovací hranol.

Pokud si inovované Google Glass najdou uplatnění ve firemním sektoru, je možné, že se s nimi časem setkáme i v běžném životě. Jak už ovšem víme, veřejnost se k jejich nošení postavila poměrně negativně a mnoho podniků jejich přítomnost dokonce zakázalo. Pokud by se inovovaná varianta měla dostat do běžného prodeje, lze očekávat, že se omezení opětovně objeví a možná i rozšíří.

Google Glass XE2 – ta pravá mobilní budoucnost?

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze