Brýle Google Glass přichází s rozšířenou realitou (video)

3

O futuristických brýlích s augmentovanou realitou sníme už dlouhou dobu a společnost Google nyní potvrzuje vývoj projektu Google Glass, který by prý měl nahradit smartphone, fotoaparát a hudební přehrávač. Po několika konceptech přichází také oficiální vzhled těchto unikátních brýlí a video, které ukazuje využití v praxi.

Google

Přitom brýle Google Glass nejsou ničím neobvyklým a kombinují relativně jednoduché prvky. Na obrázcích můžete vidět klasický obvod brýlí s malým sklíček u pravého oka, které se postará o projekci augmentací do prostředí okolo. Do designu je také integrována kamerka, se kterou budete moci fotit a natáčet.

Ve sklíčku brýlí pak najdete jednoduché uživatelské rozhraní, které graficky znázorňuje potřebné informace. Brýle budou neustále napojeny na internet a sociální sítě, díky čemuž budete mít informace neustále po ruce. Měli bychom se dočkat také GPS navigace, která vás přímo za chodu navede tam, kam potřebujete. A aby toho nebylo málo, nebude problém ani uskutečnit videohovor.

Vzhled brýlí Google Glass.

Je těžké soudit, kdy se této vychytávky dočkáme, Google by ale měl více informací oznámit v nadcházející době. Doufejme tedy, že se na brýlích již pilně pracuje a brzy budeme moci vyrazit do ulic ve stylu Terminátora. K mání je i reklamní video, který znázorňuje, jak by to mohlo fungovat.

Zdroje: concept-phones.com

Diskuze ke článku
Marek
Hůůstýýýý
jeef69
husta p*covina... ludia sa uz bez FB ani vy*rat za chvilu nepojdu...
fdffffff
fake jak brno, kravi*a jak new york, ukažte mi ten displej, ukažte mi ten projektor, ikdyby, tak pro běžný používání, fakt nevim, jo, kdyby to fungovalo, tak by se to hodilo třeba já nevim, na sport - že by člověk viděl údaje, kolik ubeh, jak rychle běží, hlavně čas! tep, jinak si myslim, že by bylo víc fajn, projekce na přední sklo v autě, samozřejmě, armáda, fízlové, ty by to užily, ale pro běžnýho člověka, tomu fakt nerozumim........

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze