Google Glass mají novou verzi. Opět jen pro firmy

Google Glass mají novou verzi. Opět jen pro firmy
  • Glass Enterprise Edition 2 půjdou opět do firem
  • Cena je 999 dolarů, v přepočtu a s daní cca 28 tisíc korun
  • Vylepšen byl čipset, kamera i nabíjení

Bez větších doprovodných akcí ohlásil Google na svém blogu příchod druhé generace jeho chytrých brýlí. Jejich plný název tak zní Glass Enterprise Edition 2, což znamená, že jsou určeny primárně do firem a výrobního procesu. Tomu odpovídá i jejich cenovka, která činí 999 amerických dolarů, což by po přepočtu a přidání daně odpovídalo asi 28 tisícům korun. Je to hodně, ale oproti předchozí verzi jsou brýle o třetinu levnější.

Google Glass

Mezi hlavní novinky patří robustnější vzhled, nový procesor, vylepšená kamera a USB-C port s rychlým nabíjením. Čip pro toto zařízení dodal Qualcomm a jedná se o speciálně vyvinuté zařízení XR1. Ten má mít speciální dovednosti zejména ve zpracování obrazu a strojovém učení.

A typické využití? Nejčastěji v průmyslu, ve zdravotnictví nebo v doručovacích službách, kde by zaměstnanci ztráceli čas tím, že by listovali manuálem a snažili se přijít na to, co mají dělat. Takto dostanou díky umělé inteligenci a rozšířené realitě potřebné informace v tu správnou chvíli. Jako své hlavní partnery firma uvádí společnosti AGCO, Deutsche Post DHL Group, Sutter Health a H. B. Fuller.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze