Google Glass přecházejí pod samostatnou divizi. Blíží se jejich uvedení?

O Google Glass se často umluví už třetím rokem a mnohé může překvapit, že se chytré brýle stále ještě běžně neprodávají. Nyní dokonce končí celý projekt Google X, který Glass zastřešoval. Naštěstí nejde o ukončení vývoje, ale nýbrž přechod pod nově vzniklou divizi. To je příslib, že by se Glass již brzy mohly stát běžně dostupnými.

Abychom byli zcela konkrétní, chytré brýle Google Glass byly v rámci programu Google Explorer v prodeji, avšak pouze v USA a nebylo je možné sehnat zcela běžným způsobem. Běžná rozhodně nebyla ani cenovka, kdy si případný zájemce musel připravit přibližně 30 000 Kč za jeden kus brýlí. Zmíněný program Explorer nicméně 19. února skončí a Glass si již nebude možné pořídit ani touto cestou.

Google Glass

Projekt Google Glass již také nebude patřit pod Google X, ale dostane prostor v nově vytvořené divizi. Tu povede Tony Fadell, který v minulosti pracoval například pro Apple a byl u vývoje oblíbeného přehrávače iPod a šéfoval rovněž společnosti Nest, kterou Google v loňském roce odkoupil.

Nepřehlédněte: Jak se používají Google Glass XE2: video a uživatelské zkušenosti

Všechny změny, především pak vznik samostatné divize, směřují brýle k více uživatelům. Patrně se možná už v letošním roce dočkáme přepracovaného modelu, který by se mohl dočkat komerčního nasazení. Ostatně na to poukazují i dřívější zprávy, stejně jako na to, že nově připravovaný model Google Glass by měl využívat čipset od Intelu.

Zdroje: wsj.com, slashgear.com, androidcommunity.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze