Google Glass zakázány v 56 000 kinech po celém světě

6

Bylo jen otázkou času, než k zákazu Google Glass v kinech dojde po celém světě. Před nějakým časem jsme vás informovali, že v Británii již některá kina Google Glass zakazovala, ale nyní je takových kin po světě již 56 000.

Google Glass XE2

Očekávaným krokem je zákaz používání brýlí Google Glass, mobilních telefonů a jakéhokoliv kamerového vybavení v prostorách kinosálu v sítí kin MPAA (Motion Picture Association of America) a NATO (National Association of Theatre Owners). Majitelé kin tak bojují proti pořizování nelegálních kopií promítaných filmů. Toto rozhodnutí ale přináší i jistou vlnu kontroverze, protože není nemožné, aby měl uživatel v obroučkách klasická dioptrická sklíčka, bez kterých se na film jednoduše nepodívá. S tím se ale majitelé Google Glass budou muset smířit, ale v dnešní době, kdy je sledován každý náš krok, se může jednat o trochu paranoidní rozhodnutí.

TIP: Google Glass využívají policisté v Dubaji

Zdroje: phandroid.com, hollywoodreporter.com

Diskuze ke článku
Lubos
Ach jo zase vlna uměle vyvolané schizofrenie od debílků ,kteří si nevědí jak si nakrást na nového Bentleye. Chtělo by to Napster 2 :)
Lukáš
A co další mini kamery, které nemají šanci odhalit, vezmu go pro a natáčím si jako král, pokud by mě tahle činnost teda brala. Je to jen výkřik do tmy, tyhle brejle se nakonec zakážou skoro všude, nejde o nesmyslný zákaz kin, ale o debilní nápad v podobě brýlí.
Andrej Michalek
Čo sa tohto týka, tak je to úplne odveci. Ale chcem sa spýtať: nevie niekto, či existuje aplikácia aj pre 8" tablety s windows, ktorá zobrazí ovládacie prvky na displeji pre desktopové aplikácie. Našiel som ju v tomto videu : https://www.youtube.com/watch?v=QyZpIVFlon8 . Je to na 29. sekunde.
bodion
taketo zariadenie bude mat zmysel v buducnosti ked ho bude mat kazdy clovek, vsetci si budu rovni a kazdy si moze natocit kazdeho, cize by to znamenalo aj vacsiu bezpecnost. V dnesnej dobe sa vsak tym zakazom necudujem, bolo by to dost odveci keby ludi co natacaju kamerami pokutovali a zatvarali a ludia s google glass by si veselo sadali do sedaciek

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze