Nothing Phone (2) dostává významnou aktualizaci, která vylepšuje fotoaparát

4
Nothing Phone (2) dostává významnou aktualizaci, která vylepšuje fotoaparát
Fotografie: Nothing
  • Přináší také bezpečnostní záplaty platné k červenci 2023
  • Je označená jako Nothing OS 2.0.2 a opravuje menší chyby + vylepšuje celkovou stabilitu telefonu

Jak upozornila gsmarena.com, Nothing vyslal do světa důležitou aktualizaci pro nedávno představený mobil Nothing Phone (2). První aktualizaci fotoaparátu přitom smartphone dostal v polovině července, ještě předtím, než jej většina lidí vůbec měla v ruce a vystála si na něj poctivé fronty připomínající ty dřívější na iPhony.


Aktualizace nese označení Nothing OS 2.0.2 a přináší spoustu vylepšení zaměřených zejména na fotoaparát. Právě díky ní by mělo být možné pořídit čistší fotografie v režimu 50 Mpx, stejně jako má dojít k vylepšení stability a kontrastu při nahrávání videí. Lepší by mělo být také focení při slabém osvětlení, kontrast, vylepšen bokeh, optimalizovaná čistota tváří v režimu Portrét a zrychleno zpracování HDR.

Změny k lepšímu se dotkly také selfie kamerky, která má pořizovat jasnější fotografie, vylepšovat výkon při slabém osvětlení a též rychleji zpracovávat HDR.

Dostalo se ale i na další novinky – například přišla nová funkce vypínání aplikací, když je mobil příliš zahřátý, a další menší vylepšení. Součástí aktualizace jsou také bezpečnostní záplaty z července 2023 a došlo k vylepšení hmatové odezvy při psaní, stejně jako odezvy dotykové obrazovky a spolehlivost připojení. U vybraných her je pak k dispozici vylepšení výkonu a nechybí ani obligátní zlepšení stability systému.

Nothing také napravil problémy s Dirac Audio, Google Pay a rychlým nastavením Bluetooth, stejně jako problém, který způsoboval, že probuzení dvojitým klepnutím nefungovalo. Pokud vám telefon aktualizaci sám nenahlásil a chcete ji uspíšit, navštivte Nastavení > Systém > Aktualizace systému.

Nothing Phone (2)

Rozměry162,1 × 76,4 × 8,6 mm, 201 g
DisplejOLED, 6,7" (2 412 × 1 080 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen1+,
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor4 700 mAh
Diskuze ke článku
Patrik Čech
Patrik Čech
Aktualiazce má vylepšit fotoaparát, ale spousta uživatelů na Twitteru si stěžují, že naopak jim aktualizace fotky zhoršila.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze