Nokia zřejmě 5. září ukáže Lumii s PureView 21Mpx fotoaparátem

O tom, že Nokia na svou akci Nokia World připravuje odhalení nových smartphonů řady Lumia víme už nějakou dobu. Minimálně jedním z nich by měl být i přístroj s technologií PureView pro dokonalé fotografování, kterou se zatím pyšní jen jeden model výrobce. Včerejší video nám dává některé indicie.

Video trvá pouhých 22 vteřin a je na něm zobrazena žena, kterou kdosi natáčí za pohybu, nejspíše s využitím stabilizátoru obrazu. Spekulace ihned roznesly, že by se mohlo jednat o teaser na připravovanou Lumii s technologií PureView, což potvrzují i některé náznaky a teasery samotné Nokie na Twitteru.

Spekulovaná Nokia Phi a další modely

Ta přitom nemusí být využita pouze s tak velkým senzorem, jaký nabízí Nokia 808 PureView. Systém „pixel oversampling“ může být využit prakticky v jakémkoliv rozlišení. Díky menšímu čipu nebude navíc na zádech telefonu takový hrb, jako u 808 PureView.

TIP: Přečtěte si dřívější spekulace o připravovaných Nokiích.

Další spekulace mluví rovněž o tom, že by mohlo jít o teaser na model Nokia Phi s operačním systémem Windows Phone 8 a 21 Mpx fotoaparátem. Sama Nokia dnes na Twitteru uvedla, že model ATIV S, který představil Samsung, je pouze rozehřívacím kolem a ta opravdová vlajková loď s Windows Phone 8 přijde právě od Nokie 5. září. Je ale těžké soudit, o co přesně se jedná a nakonec z toho může vzniknout něco zcela jiného. Těšíte se?

Zdroje: phonearena.com, mynokiablog.com, mynokiablog.com

Diskuze ke článku
hart
oui
hart
oui
Akyra
Správná dedukce. Chváím redakci. Předevčírem jsem se na to koukal a myslím že to bude Pure s windows. Ale pochybuji, že překoná Samsung. S tím se budou muset Nokia maniaci smířit..:)
proto7
Nokii uz bohuzial nepomoze nic. Par novy modelov s W8 ju skutocne nevytrhne z pokraja bankrotu. V mojich ociach je Nokia iba odrazovy mostik pre Microsoft. Ked sa Microsoft dostatocne zviditelni s W8 a dalsimi generaciami windows phone a po uplynuti " viazanosti " sa s Nokiou nadobro rozluci a zacne si telefony Microsoft produkovat sam. Tento krok by potom viedol uz asi k uplnej zahube Nokie.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze