Nokia Lumia 820 a 920: známe dostupnost a cenu na českém trhu

45

Po dlouhých měsících čekání konečně víme, kdy se nové Lumie od Nokie dostanou na pulty českých obchodů. České zastoupení finského výrobce dnes odtajnilo dostupnost i předpokládané ceny.

Nokie Lumia 820 a 920 byly představeny již počátkem září 2012. Počáteční radost vystřídalo dlouhé čekání. Nokia upřednostnila zajímavější a větší trhy. Původní informace hovořily o dostupnosti obou Lumií na českém trhu během prosince. Jak se blížily Vánoce, bylo čím dál jasnější, že se jich v roce 2012 nedočkáme. Možnost si je pořídit však byla, neboť spoustu internetových obchodů nabízelo například kousky z Německa.

Brzy se však konečně dočkáme oficiální české distribuce. Jako první přijde na řadu Nokia Lumia 820, která kromě operačního systému Windows Phone 8 nabízí 4,3palcový AMOLED displej, u kterého zamrzí jen slabší rozlišení. Naopak jistě uvítáte možnost displej ovládat například v rukavicích. Nechybí NFC, 8 megapixelový fotoaparát a dokoupit bude možné speciální kryt pro bezdrátové nabíjení. 820ku jsme v redakci rovněž nedávno testovali. Pokud vás zaujala, vězte, že se na trhu objeví během ledna za předpokládanou cenu 12 990 Kč.

Čtěte: Recenze Nokia Lumia 820 – První osmičky z Finska

Nokia Lumia 820

Déle si počkáme na vlajkový model Lumia 920, který v redakci již testujeme. Ta svou kolegyni překonává větším displejem s HD rozlišením, který rovněž přináší zvýšenou citlivost a možnost jej tedy ovládat například rukavicemi. Design vychází z osvědčených modelů 800/900. Nechybí bezdrátové nabíjení, které však přispělo k vysoké hmotnosti 180 gramů. Výbava kromě systému Windows Phone 8 čítá NFC, 32 GB interní paměť nebo baterii s kapacitou 2000 mAh. Slot pro paměťové karty ale bohužel chybí. Nokia Lumia 920 se k nám dostane až během února a předpokládaná cena bude 16 990 Kč.

Tip: Nokia Lumia 920: nedostupná vlajková loď v redakci

Nokia Lumia 920

Koupili jste si novou Lumii dříve nebo čekáte na oficiální distribuci? Přijdou vám české ceny odpovídající výbavě nebo příliš vysoké?

Zdroj: TZ Nokia

Diskuze ke článku
Musílek Josef
Su rád, že mám šedivku od listopáda a o 3.000 Kč levnější než oficiální cena v CZ. (L920).
elvis
Epic fail... Vůbec mě to nepřekvapuje. A v únoru se na tyhle těžký krabičky nikdo ani nepodívá, zvlášť po představení schopnějších a atraktivnějších telefonů na CES (nemluvě o nadcházejícím MWC), které přijdou rázem na to.
Jarda
Je to fakt síla ! Kdyby ta cena byla stejná v celé EU, ale když vidím ty rozdíly, tak se mi hned vybaví, že tady se chce zase někdo napakovat na českých telatech... Ano, jsme telata a telaty taky zůstaneme... A dobře nám tak. Je to jen a jen naše chyba, že jsou ty ceny takové jaké jsou.
Ami
Za tu výbavu se mi to zdá až moc předražené. Zdá se mi, že Nokia jde cestou Apple, kdy se snaží nabídnout exkluzivitu (ze začátku naskladněno malé množství Lumií pro některé vybrané operátory) za vysokou cenu (tedy, u nás). Nejsem příznivcem Nokie, ale kdyby šla Nokia s cenou kolem 13-15 tis., tak po tomto telefonu "hrábnu" hned.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze