Nokia potvrzuje práci na dalších fotomobilech s technologií PureView

Prvním a velmi vydařeným telefonem Nokie s technologií PureView je Nokia 808. Ta zanedlouho vstoupí na prodejní pulty v České republice. Ohromí svým fotoaparátem s velkým senzorem, rozlišením 41 Mpx nebo xenonovým bleskem. Ukázkové fotografie se chlubí vynikající a v telefonu dosud nevídanou kvalitou. PureView se ale brzy rozšíří i do Lumií s Windows Phone.

Nokia 808 PureView - oficiální fotografie

TIP: Nokia 808 PureView: Symbian se vrací s 41 megapixely

Produktový ředitel Nokie Vesa Jutila uvedl, že Nokia 808 PureView není posledním zařízení s danou technologií, což jsme již několikrát slyšeli a nejedná se o novou informaci. Výrobce plánuje uvést mnoho zařízeních, která ponesou technologii PureView. S největší pravděpodobností ponesou platformu Windows Phone. Proslýchá se také, že Nokia chystá modifikaci Pure View s nižším rozlišením a menším senzorem, díky čemuž by celý modul mohl být menší a mohl by tak být zakomponován do štíhlejšího těla, než v případě poměrně obtloustlé Nokie 808 PureView.

Snímky z fotoaparátu Nokie 808 PureView

Technologie PureView opravdu staví telefony na roveň kompaktním fotoaparátům a nejen jim. Samozřejmě stále nemůže být řeč o konkurenci nebo nahrazení lepších kompaktních fotoaparátů, nicméně kdo měl v ruce například levný digitální fotoaparát ví, že obrazový výstup není zrovna příliš uspokojivý. Telefony s technologií PureView budou obsahovat optiku Carl Zeiss, velký senzor s vysokým rozlišením a unikátní technologií zpracování obrazu složením několika bodů do jednoho výsledného.

Snímky z fotoaparátu Nokie 808 PureView

Myslíte si, že Nokia 808 PureView dokáže nahradit kompaktní fotoaparát nejnižší třídy? Jak pohlížíte na její výbavu?

Zdroje: gsmarena.com, mynokiablog.com

Diskuze ke článku
martin
Nokii ujel vlak...Myslim ze neni daleko doba bankrotu teto byvale svetove jednicky....At zije android...
Fre ddy
To jsou paradoxy - Nokia, krerá dlouho sabotovala naše připomínky o chybějícím autofocusu, těď začíná s výrobou mobilů, které se budou prodávat hlavně díky skvělému foťáku s autofocusem, zoomem s velkým přiblížením, s minimální ztrátou kvality oproti konkurenci. Snad to nepokazí cenou. Někdy méně, znamená více

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze