Aktualizace Portico pro Lumie 920 a 820 se začíná šířit

9

Velmi důležitá aktualizace zvaná Portico pro modely Lumia 920 a Lumia 820 byla konečně vypuštěna globálně a postupně se bude šířit světem. Přinese například vyhlížené vylepšení kvality fotografií.

Aktualizaci Portico se již od prosince užívají majitelé Lumií 820 a 920 od amerického operátora AT&T. Zbytek světa si musel počkat déle. Nyní však dochází ke globálnímu uvolnění. Aktualizace je důležitá hned z několika ohledů. Nejdůležitější je vylepšení fotoaparátu. Jistě si vzpomínáte na skvělé snímky při představení Lumie 920. Jenže do prodeje se model dostal s novým softwarem, který bohužel mnoho snímků při denním světle rozmazával. To by měla aktualizace Portico napravit a fotografie by měly být mnohem kvalitnější.

Nokia Lumia 920 a Lumia 820

Dále samozřejmě dojde ke zlepšení výkonu a vylepšení optimalizace operačního systému. Velmi vítaná změna se týká také Wi-Fi. Nově už se nebude připojení vypínat ve chvíli, kdy zhasne displej. Respektive bude možné si nastavit, aby bylo Wi-Fi připojení stále aktivní. Nově budete moci také příchozí hovor odmítnout posláním SMS zprávy. Přijaté textovky bude možné označovat a poté hromadně mazat. Opět velmi užitečná funkce.

Aktualizace však zatím nedorazí najednou na všechny trhy a telefony. Šíření započalo v těchto dnech a všichni majitelé by se měli dočkat nejpozději v polovině března. Na naší redakční Lumii 920 prozatím aktualizace nabídnuta nebyla. Pokud se k vám aktualizace dostane, určitě nám dejte vědět do komentářů pod článkem.

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
Stodynka
Jelikož nemáme Lumie z officiálního prodeje v ČR, tak už tuto aktualizaci máme nainstalovanou. Manžel ji tam nahrával nějak servisním softwarem.
Pavel
To je výborný, ale aktualizace pro jejich předky (900,800) pořád není :-/
qwert
Skvělé, nejnovější nokie dostávají funkce, které byly před šesti lety v symbianu. Tak to tleskám.
Navi
Mám Lumii 820 pro polský trh. Dnes jsem přes wi-fi dal vyhledat aktualizaci telefonu a běhe m asi 55 minut se to povedlo.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze