Nokia údajně prodala v 1. čtvrtletí 2,2 milionu Lumií

Nokia začátkem roku zahájila masivní kampaně na podporu prodeje svých nových Lumií. Výsledky její snahy jdou mimo očekávání. Nokia však zatím neoznámila, jak na tom jsou nové Lumie s prodeji. Odhad nyní zveřejnila analytická splečnost IDC. Jsou Lumie úspěšné?

Nokia spolu s Microsoftem vyvíjí značné úsilí na podporu prodeje nových Lumií a reklamní kampaně jsou opravdu celosvětově masivní. V prvním čtvrtletí došlo postupně k rozšíření počtu zemí, ve kterých byly první modely, tedy Lumia 710 a Lumia 800, k dostání. Od února to byla například i Česká republika a postupně další země. V prvním čtvrtletí se tedy prodeje Lumií stále jen rozjížděly, i tak by se ale měla dostavit nějaká prodejní čísla. Zatímco Nokia o nich mlčí, čísla odhadla analytická společnost IDC. Ta uvedla že Nokia vyprodukovala a dodala za 1. čtvrtletí 2,2 milionů Lumií, což vzhledem k masové reklamě a dalším akcím, zaměřujícím se na propagaci, nejsou nijak vysoká čísla. Jedná se navíc o počet dodaných telefonů distributorům, nikoliv počet prodaných přístrojů. Počet zařízení, které si našly cestu ke svým majitelům, tak může být ve skutečnosti ještě nižší.

TIP: Recenze Nokia Lumia 710 – Windows Phone pro méně náročné

Nokia Lumia 800 a 710 - oficiální fotografie

Jak už ale bylo řečeno, v prvním čtvrtletí se prodej stále jen rozbíhal a první relevantní čísla, která by vypovídala o správnosti či chybě rozhodnutí Nokie vydat se cestou nasazení Windows Phone, by měla dorazit až za druhé čtvrletí nebo 1. pololetí celkově. Nokia totiž společně s americkým operátorem AT&T zahájila v USA v 2. čtvrtletí prodej modelu Lumia 900, která je už několik měsíců na prvních místech žebříčků nejprodávanějších a nejoblíbenějších telefonů v USA. Jistě tomu pomohla i velmi příznivá dotovaná cena 100 dolarů s tarifem. V 2. čtvrtletí se navíc začíná prodávat také nejlevnější Nokia s Windows Phone - Lumia 610. Ta by také mohla s prodejními čísly zamíchat.

Nokia Lumia 900 - oficiální fotografie

TIP: Recenze Nokia Lumia 800 – Otevíráme finská okna

V kontrastu s touto zprávou jsou informace, týkající se předprodejů vlajkové lodi Galaxy S III u operátorů po celém světě. Operátoři údajně vytvořili předobjednávky na 50 milionů kusů.

Zdroje: bits.blogs.nytim

Diskuze ke článku
freeman
Aj sa som sa nechal "zblbnúť" reklamnou kampaňou a kúpil som svojej mame bielu Nokiu Lumia 800. A plná spokojnosť. Ale spokojná je len ona ktorá využije mobil tak na 5 percent. A obmedzenia WP ju vôbec netrápia (Jedine nemožnosť "ľahko" vybrať pesničku ako zvonenie). Ale ja som len krútil hlavou. Ako užívateľ SGII by som na WP neprešiel. Jeho obmedzenia sú pre mňa frustrujúce. ALe keď sa MS poučí a WP8 zmení nedostatky idem do toho.
kolemjdoucí
Pepo, ty debile! A všimnul jsi si, že to freeman psal před rokem?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze