Jaké jsou první prodejní ohlasy Nokie Lumia 800?

5

Před několika dny se na hlavních světových trzích začala oficiálně prodávat Nokia Lumia 800, klíčový model finského výrobce, který by měl zvednout jeho popularitu a dát pevný směr na nové platformě Windows Phone.

Je to asi týden, co Nokia zahájila prodej svého prvního smartphonu s OS Windows Phone 7.5, modelu nové řady s označením Lumia 800. Skrze svůj oficiální produktový blog Nokia zveřejnila první informace o jeho prozatímních prodejních výsledcích. Bohužel se ale nejedná o žádná přesná čísla. Prvním trhem, kde se Lumia 800 začala prodávat je Velká Británie. Nokia sice oficiálně ústy svého tiskového mluvčího Raya Haddowa vydala zprávu, ve které tvrdí že prozatímní zájem prodejců i první ohlasy od zákazníků výrazně předčily její očekávání, ale jaká je opravdu realita?

Nokia Lumia 800 - oficiální fotografie
Tip: přečtěte si také naše podrobné preview - Nokia Lumia 800: první finský Windows Phone přichází

Podle zdrojů internetové verze deníku Financial Times, které se pohybují v prodejní sféře mobilních telefonů prozatímní prodeje klesly hluboko, a to jak při srovnání s Applovským iPhonem 4S, kde je to i celkem vzhledem k jeho obrovské popularitě pochopitelné, ale i dokonce pod výsledky některých nejnovějších high-end telefonů s OS Android. Zdroje z vedení operátora Orange jsou ale naopak mírně pozitivní, a říkají, že to byl prozatím nejúspěšnější start modelu značky Nokia u nich. Tento fakt je ale značně poznamenán jiným faktem, a to sice že polovina z těchto zákazníků při koupi přístroje dostala zdarma Xbox 360 s 18 - a 24-měsíčními smlouvami. Co na prodejní výsledky Nokie Lumia 800 říkáte vy?

Zdroje: phonearena.com, gsmarena.com, wmpoweruser.com

Diskuze ke článku
freeman
Ja by som povedal, že momentálne čísla dosť skreslujú vianoce a silná marketingová podpora viď. XBOX 360. Pôvodné odhady predaja Lumie 800 sa pohybovali na úrovni približne 2 miliónov predaných kusov za posledný kvartál aktuálneho roka. Posledné odhady analytických spoločností však tieto očakávania skresávajú na polovicu, v niektorých prípadoch dokonca len na štvrtinu. Ako uviedol analytik spoločnosti Pacific Crest James Faucette: „Sme presvedčení že dodávky nových Nokií s operačným systémom Windows Phone 7 na trh budú oveľa nižšie, než sme pôvodne predpokladali. Boli sme presvedčení, že fínska spoločnosť môže v predvianočnom období predať až 2 milióny smartfónov na šiestich kľúčových trhoch, vyzerá to však tak, že predaj za posledný kvartál neprekročí hranicu 1 milióna kusov“. Neskôr, na základe aktuálnych čísel predaja bol Faucette ešte pesimistickejší a doplnil, že Lumia 800 možno neprekročí ani polmiliónovú hranicu predaných kusov. http://www.mobil.sk/clanok11700.htm

Antoniv
chtělo by to anketu o nejodpornější mobil roku - ..........................hlasy dávám pro Samsung Galaxy II, a druhý nejodpornější mobil roku je iPhone.
CQ
K telefonu od MS Xbox od MS? Nehovori sa tomu nekala sutaz, alebo tak?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze