Nokia kupuje Withings. Sáhne si hluboko do kapsy

14

Nokia oznámila, že uzavřela dohodu o koupi společnosti Withings u nás známou především pro své chytré hodinky. Rozhodně to ale nebude zadarmo. Nokia zařadí společnost do své divize za obrovskou částku 170 milionů eur.

Withings je u nás známa především díky svým chytrým hodinkám, ale mimo toho se soustředí na služby pro internet věcí (IoT) a především investuje značné úsilí do technologií podporujících zdraví. V prohlášení ke koupi uvedl prezident Nokia Technologies Ramazi Haidamus, že díky Withings má společnost nyní skvělou pozici vést další vlnu inovací v digitálním zdraví.

Withings Activité Steel
Společnost Withings je proslulá především svými hodinkami

TIP: Withings představil ultrarychlý chytrý teploměr s Wi-Fi

Částka, za kterou se Withings nechá odkoupit, je 170 milionů eur. Nákup společnosti Withings ale není velkým překvapením. Nokia již delší dobu plánovala, že chce investovat do zdraví spojeným s technologiemi, stejně jako do internetu věcí. Withings je tak ideální volbou, protože kromě pomůcek pro sledování aktivit se zaměřuje také na domácí monitorovací kamery. Co konkrétně přinese toto spojení, se snad dozvíme v následujících měsících.

Zdroje: company.nokia.com, engadget.com