Všechny Nokie obdrží i budoucí Android P, včetně velmi levného modelu 3

14
Všechny Nokie obdrží i budoucí Android P, včetně velmi levného modelu 3
  • Kompletní portfólio chytrých Nokií s Androidem bude aktualizované i na příští verzi
  • Současně dojde také k odemčení bootloaderu

Letošní rok bude v historii mobilních telefonů nesmazatelně zapsán jako ten, kdy se vrátila značka finské Nokie. Ta uvedla hned několik chytrých telefonů s Androidem, které se od mnohé konkurence liší především prostředím, které je oproštěno nadstavby a využívá služeb čistého Androidu. V době uvedení tak všechny modely nabídly nejnovější Android Nougat. Společnost se současně zavázala, že jejich přístroje budou dostávat pravidelné bezpečnostní aktualizace. Později byl potvrzen příchod aktualizace na Android Oreo.

Nokia však půjde ještě dále a všechny její modely, a to včetně levné Nokie 3, obdrží i druhou velkou aktualizaci. V příštím roce dostanou budoucí Android P. Jeho počáteční písmeno je známé, neboť Google postupuje striktně dle abecedy. Technologický ředitel společnosti HMD, která stojí za značkou Nokie, současně uvedl, že dojde k odemčení bootloaderu chytrých Nokií, což znamená, že si uživatelé budoucí moci snadno nahrát případně i další verze Androidu či jiné odnože systému. To například ve chvíli, kdy již oficiální podpora skončí.

Zdroj: twitter.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Pesedm
Paráda NOKIA fandím. Doufám, že další řadu dotáhnou k dokonalosti.
Ukázka pro ostatní jak to má být.
Mike
Silne slova na znacku, ktora zatial presvihla kazdy jeden termin :D Ale uvidime o rok, ci to bude pravda, alebo len silne reci.
j
špatný. nemá menší úhlopříčku. a výbava taky nic moc.
Justin bieber Jágr
Ještě ukáže iphone a Samsung co je zač NOKIA

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze