Nokia chystá novinku se Snapdragonem 888. 9.3 PureView to údajně není

2
Nokia chystá novinku se Snapdragonem 888. 9.3 PureView to údajně není
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Telefon má být chráněn safírovým sklem
  • Chystaná novinka má představovat regulérní vlajkovou loď s odpovídající cenovkou

Celá řada společností chce využít zbrusu nový vlajkový procesor Snapdragon 888, k jehož masovému nasazení dojde až v příštím roce, přestože má být s tímto čipsetem ještě v letošním prosinci odhaleno Xiaomi Mi 11. Podle ověřeného „leakera“ Nokia anew to má v úmyslu také Nokia, která hodlá představit vskutku prémiové zařízení.


Telefon má být podle informací pocházejících přímo od HMD Global představen později v roce 2021. V podstatě žádné další technické specifikace v současnosti nejsou k dispozici, víme pouze, že má být chráněn safírovým sklem a nemá se jednat o dlouho odkládanou Nokii 9.3 PureView. Ta se má údajně představit v první polovině 2021 a dorazit se Snapdragonem 865+. Model 9.3 PureView má být prezentován jako cenově dostupná vlajková loď nebo dokonce „jen“ jako vyšší střední třída.

Zato novinka se Snapdragonem 888 ponese označení Nokia 10 PureView, případně Nokia 9 Sirocco. Zařízení má být údajně konkurencí pro ty nejdražší a nejlépe vybavené mobily na trhu, jak uvádí phonearena.com.

Diskuze ke článku
Jan Kasik
Jan Kasik
Nokia furt něco chystá a slibuje :-)
dav.72@seznam.cz
dav.72@seznam.cz
Tak Nokia pod taktovkou HMD by to měla už zabalit.
Ještě v létě se psalo, že Nokia 9.3 by tady měla být letos, potom do konce roku 2020, před měsíce tvrdili, že to bude z kraje roku 2021 a teď v polovině roku 2021. To už je skoro rok zpoždění. Nic nového u nich se vážně nekoná. Zase to bude s křížkem po funuse a ještě za to budou chtít vlakové peníze. Oni se vážně nepoučí. Ten vlak jim ujíždí čím dál rychleji.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze