Vlajková řada Xiaomi Mi 11 dorazí bez nabíječky, potvrdil CEO společnosti

7× aktualizováno
Vlajková řada Xiaomi Mi 11 dorazí bez nabíječky, potvrdil CEO společnosti
Fotografie: Xiaomi
  • Xiaomi Mi 11 a Mi 11 Pro budou první telefony se Snapdragonem 888
  • Varianta Pro má lákat na mírně zakřivený displej s Quad HD+ rozlišením a 120 Hz
  • Možná dojde i na 120W nabíjení

Aktualizováno 27. 12. 2020

Trend, který odstartoval příchod iPhonů 12, se začíná postupně projevovat i u ostatních výrobců. Bez nabíječky by měly údajně dorazit nové vlajkové telefony od Samsungu a nyní se ve stejném duchu vyjádřil CEO společnosti Xiaomi na weibo.com. Vlajková loď Mi 11 má být rovněž dodávána bez napájecího adaptéru. Důvodem je údajně ochrana životního prostředí.

Aktualizováno 22. 12. 2020

Představení vlajkové řady od Xiaomi pro rok 2021 již klepe na dveře. Skrze weibo.cn bylo oznámeno konečné datum. Řada Mi 11 bude světu oficiálně odhalena v pondělí 28. prosince a je naprosto jisté, že se tak dočkáme prvního telefonu se Snapdragonem 888 právě od Xiaomi.

Xiaomi Mi 11

Aktualizováno 17. 12. 2020

Nejnovější informace o vlajkové lodi Xiaomi Mi 11 Pro odhalují, že displej by měl mít úhlopříčku 6,76". Tato informace pochází z hrubého nákresu uniklého na weibo.com. Podstatnější novinka se týká možného data představení. Dle gizmochina.com bychom se špičkového telefonu se Snapdragonem 888 měli dočkat již 29. prosince 2020.

Xiaomi Mi 11 Pro

Aktualizováno 8. 12. 2020

Vlajkové Xiaomi Mi 11 s pracovním označením Xiaomi M2011K2C obdrželi čínskou certifikaci CCC, díky níž víme, že bude k telefonu dodávána 55W (drátová) nabíječka. Takřka s jistotu tak lze tvrdit, že 55 W bude zároveň maximální nabíjecí výkon samotného smartphonu, jenž disponuje 4 780mAh baterií, 120Hz displejem a také Snapdragonem 888.


Aktualizováno 3. 12. 2020

Nového Xiaomi Mi 11 se dočkáme ještě dříve, než jsme předpokládali. Dle Ice Universe totiž premiéra proběhne ještě do konce prosince 2020, čímž se Xiaomi stane vůbec prvním výrobcem, který veřejně nasadí Snapdragon 888. Nově si také můžeme prohlédnout krycí sklíčko pro model Mi 11, které nemá výřez ani průstřel. Současně se též potvrzuje, že displej bude mírně zaoblený.


Aktualizováno 2. 12. 2020

Včera byl oficiálně představen nový vlajkový procesor od Qualcommu a oproti spekulacím se nejmenuje Snapdragon 875, ale Snapdragon 888. Xiaomi záhy na Twitteru potvrdilo nejen vlajkovou řadu Mi 11, ale také nasazení Snapdragonu 888. Na další podrobnosti si však ještě dále musíme počkat. Brzké představení nás však nemine, neboť Xiaomi zmínilo, že Snapdragon 888 bude debutovat právě v modelu Mi 11, čímž zřejmě předežene Realme Race, jež rovněž nabídne tentýž procesor.


Aktualizováno 30. 11. 2020

Přední výrobci nebudou zřejmě na nic čekat. Již v lednu se chystá vlajkovu řadu představit Samsung a otálet nehodlá ani Xiaomi, o čemž informuje čínský uživatel Digital Chat Station, který je znám svými přesnými odhady. Na Twitteru uvedl, že k představení řady Mi 11 dojde již příští měsíc a s ohledem na fakt, že z listopadu nám zbývá několik málo hodin, je zřejmé, že by premiéra měla proběhnout v lednu.

Původní informace z 16. 11. 2020

Na weibo.com se objevily první informace o nadcházející prémiové řadě Mi 11 od Xiaomi. Stejně jako letos bychom se měli dočkat základního Mi 11 a vylepšené verze Mi 11 Pro. Společným jmenovatelem obou novinek má být procesor Snapdragon 875, který Qualcomm prozatím nepředstavil, avšak dočkat bychom se měli ještě během prosince letošního roku.

Velkým lákadlem verze Mi 11 Pro by údajně mohl být mírně zakřivený AMOLED displej s Quad HD+ rozlišením a 120Hz obnovovací frekvencí. Mezigeneračně by šlo o výrazný posun, neboť současné Xiaomi Mi 10 Pro mělo „jen“ Full HD+ AMOLED displej s 90 Hz. Spekulace naznačují, že v displeji bude malý průstřel pro čelní fotoaparát. Beze větších změn mají zůstat i zadní fotoaparáty.

Mezi nepotvrzené spekulace se řadí rychlé nabíjení. Xiaomi by mohlo nasadit 120W drátové nabíjení, pomocí kterého byste telefon dobili za méně než 20 minut, přičemž velmi rychle by se mobil mohl nabíjet i bezdrátově, a to díky teoretické podpoře nejnovějšího 80W bezdrátového nabíjení.

Diskuze ke článku
Jan Enter
Jan Enter
Pro mě je zase nepřijatelný zakřivený displej.
Porydge Covername
Porydge Covername
A pro mě je nepřijatelná ta zasyflená nadstavba.🤢
Martin Moravec
Martin Moravec
Nikdy si ne zvyknu na díry a notche v displeji! Takže zatím mě stačí POCO F2 Pro a do budoucna věřím, že se vždy najde nějaký ekvivalent?
Insei Eppeli
Insei Eppeli
Přijde mi to, kdy je vlastně jedno jestli nereálné nebo unáhlené už jen tím, že si nevybavuji, že by u nějaké vlajkové lodi, nebyla známa její podoba necelé dva týdny před jejím představením.
Tento odér generičnosti, i přes její o nějaký ten týden dřívější představení, eS21 určitě nemá...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze