Který procesor vládne střední třídě? Dle AnTuTu Snapdragon 7+ Gen 3

Který procesor vládne střední třídě? Dle AnTuTu Snapdragon 7+ Gen 3
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Březnový žebříček střední třídy opanovalo OnePlus Ace 3V
  • Mezi top modely vládne ASUS ROG Phone 8 Pro

Známý benchmark AnTuTu je mnoha považován za alespoň přibližný ukazatel toho, jak výkonný je který procesor. Každý měsíc proto jeho zástupci vydávají přehled těch nejvýkonnějších modelů, potažmo konkrétních mobilních telefonů. Důležité však je, že se do tabulek promítnou pouze přístroje, u nichž bylo v uplynulém měsíci provedeno minimálně 1 000 testů a další podmínka se vztahuje k tomu, že test musí být proveden jen v Číně. Březnové výsledky jsou tedy spíše jen možným náhledem do toho, jak si výkonově aktuální telefony a procesory stojí.

Na pomyslný vrchol procesorů střední třídy se v březnu dostal zbrusu nový Snapdragon 7+ Gen 3 od Qualcommu, který se nachází například v OnePlus Ace 3V, který tak žebříček mobilů střední třídy zcela ovládá. Průměrně tyto telefony dosahují na skóre 1 466 728 bodů. V těsném závěsu je Dimensity 8300 Ultra v telefonu Redmi K70E. Za povšimnutí stojí poněkud zmatečné označení procesorů Qualcommu, což právě březnový žebříček dokazuje. Starší Snapdragon 7 Gen 3 je totiž o 75 % slabší než Snapdragon 7+ Gen 3, zatímco Snapdragon 7+ Gen 2 stojí výkonnostně výrazně výše.

AnTuTu
TOP 10 nejvýkonnějších telefonů střední třídy za březen 2024

V seznamu TOP 10 nejvýkonnějších telefonů je pak králem ASUS ROG Phone 8 Pro, který využívá služeb Snapdragonu 8 Gen 3. Ten lze tak tedy dle AnTuTu aktuálně považovat za nejsilnější procesor. V opravdu těsném závěsu je však Dimensity 9300 od MediaTek, který je dle žebříčku nasazen v Oppu Find X7. Jak můžete sami vidět, všech prvních deset příček si rozděluje právě Snapdragon 8 Gen 3 a Dimensity 9300.

AnTuTu
TOP 10 nejvýkonnějších telefonů za březen 2024
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze