Snapdragon 7s Gen 3 oficiálně: brzy v telefonech Samsung, Xiaomi i Realme

Snapdragon 7s Gen 3 oficiálně: brzy v telefonech Samsung, Xiaomi i Realme
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • O 20 % se zrychlilo CPU, o 40 % výkonnější je GPU a o 30 % rychlejší NPU plus došlo na ​​12% vylepšení energetické účinnosti
  • Čipset podporuje až 16 GB RAM a jeho takt činí max. 2,5 GHz

Bylo to rychlejší, než jsme čekali. Včera jsme vás informovali o úniku specifikací procesoru Snapdragon 7s Gen 3 a o pár hodin později jej Qualcomm učinil oficiálním. Na co se tedy lze těšit?


Snapdragon 7s Gen 3 přináší vylepšené schopnosti generativní umělé inteligence na zařízení s podporou LLM včetně modelů Baichuan-7B, Llama 2 a dalších. „Snapdragon 7s Gen 3 přinese to nejlepší z řady 7 do zařízení střední třídy výběrem špičkových funkcí řady 7 včetně podpory umělé inteligence v zařízení,“ řekl Chris Patrick, senior viceprezident a generální ředitel divize čipsetů pro mobilní telefony ve společnosti Qualcomm. „Tato platforma je dalším důkazem našeho závazku poskytovat zákazníkům nejlepší mobilní zážitky,“ dodal.

Klíčové vlastnosti jsou následující: o 20 % rychlejší CPU, o 40 % výkonnější GPU a o 30 % rychlejší NPU plus ​​12% vylepšení energetické účinnosti. Snapdragon 7s Gen 3 podporuje 5G, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.4, GPS, Glonass, BeiDou, Galileo, QZSS a NavIC. Umožňuje nasazení až 16 GB RAM, úložiště UFS 3.1 a fotoaparátů s rozlišením do 200 Mpx. Maximální takt CPU v osmijádrové konfiguraci činí 2,5 GHz.

Snapdragon 7s Gen 3 se objeví jako první v telefonech Xiaomi, přičemž první zařízení by mělo být oznámeno už příští měsíc. Jak dodává gsmarena.com, k jeho nasazení se už ale přihlásil i Samsung či Realme.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze