Nevíte, jak se vyslovuje Xiaomi? Hugo Barra vás to naučí

5

Problémem řady rostoucích čínských výrobců mobilních telefonů, jako je Huawei nebo Xiaomi, které jsou populární i mimo Čínu, je, že uživatelé tápou nad správnou výslovností. Nedávné akce BGR Indie se účastnil i viceprezident Xiaomi Hugo Barra, který zde názorně předvedl, jak slovo Xiaomi vyslovit.

Při rozhovoru prozradil, že otázkou, kterou nejspíš slyší každý den, není: „Jak můžu zdarma získat Xiaomi Mi Note Pro?“, ale ve skutečnosti to je: „Jak mám vyslovit Xiaomi?“

Ve videu se dozvíte nejen, jak správně vyslovit název společnosti – „šaomi“, ale i to, že v čínštině znamená „malá rýže“. To možná platilo v roce 2010, kdy Xiaomi začínalo, ale naposledy bylo oceněno na 46 miliard dolarů a loni ztrojnásobilo počet dodaných smartphonů na 61,1 milionů kusů.

Zdroje: youtube.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
SV
Teď spíš "velká rýže" pro Čínu.
Jan
Těžko říct jestli si mohla dát firma blbější název, když se ani neví jak ho správně vytvořit. Ať si tuhle naleštěnou bídu nechají doma.
madmaxkimi
Takže dáme opáčko pro pozdě příchozí... Je to ČAJOMI... :-):-):-) Slabý čajíček z Číny...:-):-):-)
mirda
tak nevím, co je to za odborníky na tom videu, ale pokud so to date do google translatoru, tak zjistíte že správně je něco jako: k'sijaomi

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze