Galaxy Watch4 lze spárovat s telefony Huawei a Honor (s GMS) pouze speciálním postupem

aktualizováno
Galaxy Watch4 lze spárovat s telefony Huawei a Honor (s GMS) pouze speciálním postupem
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Chytré hodinky řady Galaxy Watch4 jsou nově vybaveny systémem Wear OS
  • Nově tak nejsou kompatibilní s telefonu od Applu či se zařízeními s Androidem, ale bez GMS
  • Spárovat je standardním postupem není možné ani se staršími smartphony Huawei/Honor s Google službami
  • Existuje však metoda, jak hodinky donutit spolupracovat i s těmito telefony

Aktualizováno 3. 9. 2021

Po zveřejnění článku o nekompatibilitě starších telefonů Huawei a Honor (které na trh dorazily s GMS) se zbrusu novou řadou chytrých hodinek Galaxy Watch4, jsme vyzkoušeli několik (neoficiálních) návodů, jak hodinky s uvedenými smartphony přeci jen donutit spolupracovat. Jelikož jsme stále neobdrželi vyjádření od výrobce, přinášíme vám jeden z postupů, jak nové hodinky Galaxy Watch4, případně Galaxy Watch4 Classic spárovat se staršími Huawei a Honor telefony (s GMS), přestože to není možné provést standardním postupem skrze aplikaci Galaxy Wearables.

Původní informace z 28. 8. 2021

Samsung Galaxy Watch4 Classic, které jsme v naší podrobné recenzi pochválili za špičkový displej, moderní 5nm procesor nebo návykovou fyzickou otočnou lunetu, se nikdy netajily tím, že nejlépe fungují se zařízeními Galaxy, a to i přestože jsou nově vybaveny systémem Wear OS. Implementace systému od Googlu mimo jiné přináší bohužel nemožnost hodinky spárovat s telefony od Applu, případně se smartphony s Androidem, které nedisponují GMS. Je tedy jasné, že například s novějšími smartphony Huawei, které Google služby nahradily proprietárním HMS, hodinky nespárujete. Překvapilo nás však, že problémy se spárováním můžete očekávat i u starších smartphonů Huawei a Honor, které byly představeny ještě před nástupem amerických sankcí a Google služby využívají.

Nepomůže ani GMS! Hodinky Galaxy Watch4 nejsou kompatibilní s telefony Huawei a Honor

Na podnět čtenáře, kterému tímto děkujeme, jsme se proto rozhodli sami otestovat kompatibilitu Galaxy Watch4 Classic s telefony Huawei, a to následujícím postupem. Nejprve jsme na smartphonech nainstalovali nejnovější verzi aplikace Galaxy Wearables, která je nutná pro úspěšné spárování telefonu s wearables od Samsungu. Zároveň byly do telefonů nainstalovány veškeré potřebné plug-iny, o které si aplikace během instalace požádá. Následně jsme přešli k samotnému pokusu hodinky spárovat, kdy jsme v aplikaci bez problémů vyhledali Galaxy Watch4 Classic, avšak při pokusu o spárování jsme se vždy dočkali hlášky: „Hodinky nejsou v tomto telefonu podporovány.

Spárovat hodinky jsme zkoušeli s kdysi vlajkovými modely Huawei Mate 20 Pro a Huawei P30 Pro, řada Galaxy Watch4 se však nespojí ani s telefony Honor. Na stejných telefonech se nám přitom bez problémů podařilo spárovat například sluchátka Galaxy Buds+ (pomocí stejné aplikace).

Samsung Galaxy Watch4 Classic

V reakci na nemožnost hodinky spárovat s Android telefony využívajícími Google služby jsme oslovili výrobce hodinek, od kterého jsme obdrželi informaci, že v současnosti kompatibilitu hodinek s těmito mobily zkoumá.

Technické parametry Samsung Galaxy Watch4 Classic 42 mm Bluetooth

Kompletní specifikace
Konstrukce41,5 × 41,5 × 11,2 mm, 46,5 g, odolnost: IP68 / MIL-810G
Pásekkožený, umělý, vyměnitelný: ano (20 mm), zapínání: přezka
DisplejSuper AMOLED, 1,19" (396 × 396 px), tvar: kruhový
SystémWear OS 3, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 5.0, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, mobilní sítě: ne, NFC: ano
ChipsetSamsung Exynos W920,
PaměťRAM: 1,5 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor247 mAh, nabíjení: bezdrátové
Dostupnostsrpen 2021,
Diskuze ke článku
Jan Kasik
Jan Kasik
Ano jen ryskujte a kupujte telefony Huawei / Honor, když je takokových možností.
Pak se přijde zeptat soused že si koupil parádní telefon za 20 tis. a že se mu nedaří rozchodit placení telefonem + pár aplikaci které cele rodině jdou.
Roman Procházka
Roman Procházka
Dobrý den,
mám dobrou zprávu pro majitele HUAWEI, vyzkoušeno párování hodinek Watch4 Classic 46mm s telefonem Huawei P20, vše se zdárně podařilo. Je nutné hodinky připojit pomocí aplikace Samsung Healt - zvolit Nabídku - Příslušenství - atd. nainstaluje se nová aplikace Samsung Wear 4. Vše šlape super!!!
Owl 81
Owl 81
Myslím že tohle je věc, která je uživatelům telefonů Honor a Huawei absolutně fuk. Ty si koupí hodinky zase od své značky. Stejně jako mi s Apple kupujeme hodinky od svého výrobce. Vůbec by mě to osobně netrápilo....
dav.72@seznam.cz
dav.72@seznam.cz
Já jsem to měl naopak.
Používám telefony Pixel a po prvé, když jsem si koupil hodinky Honor, tak jsem dost narazil, ale neodradilo mě to.
Chvilku to trvalo, ale šlo to a už rok frčí vše jal má.
Ona totiž ta jejich aplikace Honoru a Huawei v app store googlu je, ale nefunguje.
Musel jsem až podle návodu stáhnout, nějakou jinou z veb. prohlížeče v telefonu,nainstalovat ji a ještě pár jiných k tomu, aby to fungovalo jak má.
Dnes už to jde normálně, přes obchod Huawei, který si zase musíte stáhnout do telefonu, ale je to potom celé funkční.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze