Neomezené tarify s porcí dat lze získat i výhodněji. Ukážeme, kde hledat

13
Neomezené tarify s porcí dat lze získat i výhodněji. Ukážeme, kde hledat
Fotografie: pixabay.com
  • Neomezené tarify byly donedávna spojeny s částkou převyšující 750 Kč
  • Tarify s porcí dat lze však získat i o více než 200 Kč levněji
  • Ušetří primárně ti, kteří si tarif pořídí on-line a se závazkem
  • Nejvýhodněji poskytne neomezený tarif Vodafone, T-Mobile zaujme porcí dat

Je to už téměř 6 let, kdy O2 ve velkém stylu představilo neomezené FREE tarify. Tehdy byla velká část Václavského náměstí v Praze poseta květinami, které s motivem FREE na nové tarify upozorňovaly. Nové tarify vzbudily velkou pozornost, do té doby bylo zcela běžné platit za neomezené volání a SMS jednotky tisíc, což potvrdilo i naše dobové srovnání. Netrvalo to dlouho a konkurence již za pár hodin tvořila konkurenceschopnou nabídku „na kolenou“, místo bujaré propagace byly dokonce k vidění i ručně popsané tabule.

O2 před 6 lety nové tarify na Václavském náměstí propagovalo velmi originálně. Stavení záhonku probíhalo 5 hodin

Doba se však posunula, tedy alespoň v zahraničí. Tam není problém narazit na neomezené tarify s neuvěřitelnou porcí dat za směšně nízké částky. Ale to je na jiné povídání.

Situace na tuzemském trhu se v průběhu času, až na výjimky, nezměnila. Když už došlo ke změnám, šlo spíše o různé benefity a data navíc, cena se však výrazněji nepohnula. A když už, tak se o pár desetikorun navýšila. Standardem se tak staly neomezené tarify, které vyšly na více než 700 Kč. Příliš se bohužel nenavýšila ani data, která jsou součástí většiny neomezených balíčků. Je to logické, data jsou totiž v současné době tím nejvýdělečnějším artiklem, zvláště pak po zrušení příplatků za roaming v rámci Evropské unie. Ruku v ruce s tím šlo omezení surfování po vyčerpání dat. Tuto možnost postupně zasekli všichni z naší „velké trojky“.

I přesto, že se portfolio našich operátorů téměř neliší, lze narazit na zajímavé/skryté akce. „Akční nabídku“ mají v současné době všichni naši velcí operátoři, tedy T-Mobile, O2 i Vodafone, liší se cenou i daty v základu. Zajímá vás, kolik můžete ušetřit? Pak jste na správném místě!

Pohled do ceníku? Většinou smutný

Začneme pohledem do ceníku, kam zavítá asi většina zájemců o změnu. Mluvíme opravdu jen o zběžném pohledu do nabídky operátora, ne o pátrání v PDF dokumentu čítajícím desítky stránek. Naše představa je jasná: chceme neomezené volání, SMS a minimálně 1,5 GB dat nebo více. To vše za co možná nejvýhodnějších podmínek. Zároveň v našem konkrétním případě nechceme platit žádné další služby (například internet na doma), kterými by byla podmíněna vyšší sleva.

Běžný ceník


T-Mobile – Mobil M O2 – FREE Bronzový Vodafone – Start neomezeně
neomezené volání ano ano ano
neomezené SMS ano ano ano
porce dat 4 + 2 GB 3 GB dat 1,5 GB + 2 GB
úvazek 24 měsíců 24 měsíců 24 měsíců
cena za měsíc 799 Kč 749 Kč 549 Kč

Začneme u T-Mobilu. Naší představě je nejblíže tarif Mobil M s neomezeným voláním, SMS a 4GB datovým balíčkem. Jako bonus přidá T-Mobile 2 GB dat navíc každý měsíc, celkem tedy získáme 6 GB dat. O2 má tarif FREE Bronzový, který kromě neomezeného volání a SMS poskytne 3 GB dat a zaplatíte za něj 749 Kč měsíčně. Vodafone má tarif Start neomezeně za 549 Kč měsíčně, v jehož rámci získáte neomezené volání, SMS i 1,5 GB dat. Další 2 GB si můžete každý měsíc vyzvednout v samoobsluze, celkem tedy získáte 3,5 GB dat.

Při pohledu do ceníku tak nejvíce zaujme Vodafone, který za velmi slušných 549 Kč nabídne neomezené volání i SMS a zároveň v součtu 3,5 GB. Samozřejmě je nutné každý měsíc myslet na výběr 2GB datového balíčku skrze aplikaci Můj Vodafone, automaticky vám tato data operátor nepřičte. Nejdráže vychází tarif Mobil M od T-Mobile, ovšem zde je nutné zvýraznit v součtu 6GB datový limit. Pokud ovšem tolik dat nepotřebujete, máte smůlu, slevu nedostanete.

Jde to i lépe? Někde ano

Ceník již známe, ale nám se nabízené částky zkrátka nelíbí. Existuje tedy lepší varianta? Někde existuje, pověstné „ale“ tu ovšem je. Musíte totiž hledat.

Začneme Vodafonem. Tam je nabídka natolik výhodná, že žádné další slevy se už nedočkáte. Tedy ne pokud hledáte tarif s neomezeným počtem SMS a provolaných minut (i když samozřejmě i zde nějaký limit existuje). My jen doplníme, že ještě v listopadu měl Vodafone akci pro nové zákazníky, při které jste mohli získat tarif Red Naplno 5 GB (+ 2 GB zdarma v aplikaci) za 486 Kč, pod náporem zájemců však nabídku odstranil.

Nejvýhodnější nabídka


T-Mobile – Mobil S Premium O2 – FREE Modrý Vodafone – Start neomezeně
neomezené volání ano ano ano
neomezené SMS ano ano ano
porce dat 4,5 GB 0,5 GB 1,5 GB + 2 GB
úvazek 24 měsíců 24 měsíců 24 měsíců
cena za měsíc 599 Kč 499 Kč (697 Kč v případě 1,5 GB dat) 549 Kč

U T-Mobile se lze prokliknout na tarif Mobil S Premium pro nové zákazníky. Ten není přístupný skrze ceník, ale právě prostřednictvím speciálního odkazu. V rámci něj získáte neomezené volání, SMS a 4,5 GB dat. To vše za 599 Kč při úvazku na 2 roky. Pokud to srovnáme s tarifem Start neomezeně od Vodafonu, je zde 1 GB dat k dobru a připlatíme přitom jen 50 Kč navíc. Data lze samozřejmě čerpat i v rámci EU. Podmínkou je uzavření smlouvy od začátku února do konce března.

Výhoda spočívá v poskytnutí 100% slevy z měsíčního paušálu Balíčku SMS a slevy 74,937 % z měsíčního paušálu Balíčku dat z cen uvedených v platném ceníku služeb, a to po dobu trvání smlouvy. Jde tedy o klasický tarif Mobil S s benefity navíc. Pokud si účastník během doby trvání změní tarif na jiný než Mobil S, Mobil M, Mobil L, Mobil XL či Mobil XXL, T-Mobile má právo benefitní balíčky deaktivovat. Takže ne, tarif Mobil DATA + s výhodnými balíčky skloubit nelze.

Tarif Mobil S Premium

U O2 sice rovněž ušetřit jde, ale jen pokud se vzdáme představy o minimálním objemu dat (1,5 GB). V nabídce totiž existuje i neomezený tarif FREE Modrý, který za 499 Kč měsíčně poskytuje neomezené volání, SMS a 0,5 GB dat. Obnova dat ve výši 0,5 GB vyjde na 99 Kč, pokud bychom tedy 1,5 GB měsíčně nutně potřebovali, připlatili bychom dalších 198 Kč. Celkem by tak tarif FREE Modrý s 1,5 GB dat vyšel na 697 Kč. Opět se jedná o částky se závazkem na 24 měsíců, v opačném případě je nutné připočíst k ceně tarifu 150 Kč měsíčně a vzdát se 250 MB dat ze základního limitu 500 MB. V tomto momentě se již více vyplatí tarif FREE Bronzový, který za 749 Kč servíruje rovnou 3 GB dat.

U T-Mobilu se snažte, u zbytku přemýšlejte

Pokud chcete výhodný tarif a nechcete si hrát na schovávanou, Vodafone vám jde naproti. Nabízí opravdu výhodné podmínky za rozumné peníze, samozřejmě pokud vám nevadí závazek na 24 měsíců a nutnost vyzvednout si 2 GB dat každý měsíc v aplikaci Můj Vodafone. Pořídit si tento tarif bez závazku se nevyplatí, cena totiž poskočí na 1 090 Kč.

Vodafone Start neomezeně
Ne a ne. Vodafone Start neomezeně bez závazku nechceme, je totiž drahý

Špatně na tom není ani T-Mobile, tarif Mobil S Premium vychází dobře pro ty, kteří ocení 1 GB dat navíc. Rozdíl oproti ceně u Vodafonu je totiž jen 50 Kč. Nejhůře je na tom O2, které nedávno sice přidalo dvojnásobek dat v tarifech navíc, ani tak se mu však nepodařilo přiblížit se konkurenci.

O2 si nechalo ujet vlak

Začali jsme O2, O2 také skončíme. Přemýšleli jste někdy nad tím, jak se změnila nabídka O2, která odstartovala davové šílenství? Z minulosti si vypůjčíme tarif FREE O2 CZ, který byl dostupný ve třech variantách s úvazkem na 24 měsíců: s 1GB balíčkem za 749 Kč, s 3GB balíčkem za 951 Kč a s 10GB balíčkem za 1 203 Kč.

Historické srovnání


O2 dříve (2013) O2 nyní (2019)
Neomezeně + 0,5 GB / 499 Kč
Neomezeně + 1 GB 749 Kč /
Neomezeně + 3 GB 951 Kč 749 Kč
Neomezeně + 6 GB / 849 Kč
Neomezeně + 10 GB 1 203 Kč /
Neomezeně + 12 GB / 1 199 Kč
Neomezeně + 60 GB / 2 499 Kč

Dnes, jak již víme, získáme neomezený tarif s 3GB balíčkem dat za 749 Kč, s 6GB balíčkem za 849 Kč, 12GB balíčkem za 1 199 Kč a 60GB balíčkem za 2 499 Kč. Dočkali jsme se tedy za téměř 6 let další revoluce? Rozhodně ne.

Možná však budete oponovat, že neomezené tarify nepotřebujete. Chápeme. Příště se zaměříme na nejvýhodnější datové tarify napříč našimi operátory.

Diskuze ke článku
Offečka Jablečna
Já bych si teda do iPhonu žádný tarif pod litr nedala...
Uzivatel
S takovou zlodejskou nabidkou at se jdou vycpat!
Tomáš Šťastný
Tomáš Šťastný
Oficiální nabídky fakt bída, už se nemůžu "dočkat" , jak tohle bude muset v dubnu zase řešit. Už se těším na to kolečko u třech operátorů s tím, ať mi nabídnou něco zajímavého... jak nějaké smlouvání na trhu :/
Nejvíc se mi zatím líbí současná nabídka u T-mobilu, kterou člověk najde jen na webu. 10GB, 100min+100SMS za 499 Kč, což je i tak směšné, když se člověk mrkne jinde po Evropě.
Luboš
Nikde to ale u toho tarifu není psáno, tudíž,mohu zažalovat za klamavou reklamu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze