Nebaví vás čekat na Galaxy Ring? Ultrahuman Ring Air je chytřejší i levnější

2
Nebaví vás čekat na Galaxy Ring? Ultrahuman Ring Air je chytřejší i levnější
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Prsten je skutečně velmi lehký a nevyžaduje k využívání veškerých funkcí žádné předplatné
  • Výrobce slibuje voděodolnost až do 100 metrů i dlouhou výdrž na nabití

Ačkoliv jsou s námi chytré prsteny již několik let, teprve Samsung jim zajistil patřičnou pozornost svou premiérou Galaxy Ringu. Samsung Galaxy Ring je však dostupný pouze na některých trzích (mezi nimiž Česká republika samozřejmě není) a je i relativně drahý. Na veletrhu IFA 2024 jsme proto navštívili stánek indické společnosti Ultrahuman, která dokáže nabídnout lépe vybavený prsten a navíc za menší cenu, i když rozdíl není vyloženě markantní. Jaké jsou naše dojmy?

V několika barvách i velikostech, včetně titanu

Ultrahuman Ring Air je dostupný celkem v pěti barevných provedeních: Aster Black, Matte Grey, Bionic Gold, Space Silver a Raw Titanium. Při objednávce na e-shopu výrobce si lze také zvolit možnost gravírování za příplatek 30 eur, tedy zhruba 750 Kč. Velkou výhodou pak je, že výrobce nabízí také testovací sadu zdarma, podle níž můžete vybrat vhodnou velikost mezi čísly 5 až 14. Stran zpracování vypadá prsten pěkně a vnitřní strana (zalitá pryskyřicí) odhaluje různé senzory, včetně miniaturní cívky pro bezdrátové nabíjení. Přímo v balení se pak nachází metrový USB-C/USB-C kabel a také nabíjecí stojánek, který sice není tak stylový jako ten u Galaxy Ring, ale službu rozhodně udělá. Případně si lze dokoupit o něco stylovější Voyager Ring Charger. A co tedy prsten všechno dokáže?

Navzdory hmotnosti pouhých 2,4 gramů (až 3,6 gramů dle velikosti) například slibuje vysokou přesnost měření spánku (spánkové fáze, kvalita spánku a další včetně podrobného vysvětlení), ale také podá informace o zotavení. Vychází přitom z kvality spánku, stresu, teploty a HRV, které prsten měří nepřetržitě. Nepřetržité je také měření teploty pokožky, zatímco monitoring srdečního tepu probíhá periodicky. Kromě toho zvládne prsten měřit kroky, spálené kalorie, určit VO2 Max, ale také nabídne voděodolnost až do hloubky 100 metrů. To vše s výdrží až 6 dní a schopností se plně nabít za 90 minut, což není právě vzhledem k dlouhé výdrži špatná hodnota. K propojení s telefonem prsten využívá Bluetooth Low Energy a aplikace Ultrahuman obstarává automatické aktualizace. V oblasti senzorové výbavy pak nechybí infračervená LED, zelená LED, červená LED, teploměr či PPG a 6osý senzor pohybu.

Prsten pak naživo působí skutečně velmi lehkým dojmem, ačkoliv jsme měli v ruce větší (možná největší) velikost v nabídce, a potěší i antialergenní úprava vnitřní strany. Velmi povedeně vypadá také mobilní aplikace, u níž je pozitivní, že nevyžaduje pro přístup ke všem funkcím žádné měsíční předplatné. A na kolik si výrobce prsten cení? Pokud se rozhodnete pro objednání s bezproblémovým doručením do ČR, připravte si 379 eur, tedy 9,5 tisíce korun.

Diskuze ke článku
Tomáš Vít
Tomáš Vít
Dvě mouchy to má (samozřejmě, i zde jak pro koho):
1) Oura zažalovala Ultrahuman za kopírování (a podle toho, co jsem viděl, nejde jen o patentový trolling).
2) Pokud chtějí například uživatelé s hodinkami Galaxy Watch získat cílovou dvojkombinaci (hodinky + prsten spolu, či na střídačku, data jednotně do Samsung Health pro kompletní obraz o zdraví), další zcela izolovaný ekosystém, kam jejich data budou padat, je nepotěší. (Health Sync je spíše poslední, nepohodlná záchrana, co zatím testuji s Garminem.)

Viděl bych to tak na uživatele, kteří řeší jen ten prsten a používají některou z menších značek Androidů, tedy izolovaný výrobek je moc nepálí.
I. Kajman73
Tak kdo má telefon Samsung, byla by škoda nepoužít i ostatní gadgety (sluchátka, prsten, hodinky...) od stejného výrobce.
Já jako největší nevýhodu prstenů ale vidím jinou věc a to chytré hodinky. Protože většina funkcí se tímto duplikuje a přijde mi zbytečné kupovat obě nositelnosti. Takže zbývá relativně menší skupina těch, kteří hodinky nechtějí, nebo je nosí jen někde.
Já osobně nosím hodinky všude včetně bazénu, takže nemám sebemenší důvod, proč si koupit prsten.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze