Natočili jsme nové HTC One V: jak vypadá prostředí Sense 4.0?

HTC One V je nejmenší a zároveň nejméně vybavený model z nově představené série One. Telefon jsme pro vás natočili a nafotili již v Barceloně, kde jej však zatím nebylo možno zapnout. Nyní jsme pro vás natočili funkční kousek v Praze.

Komentovaný videopohled a fotogalerii z MWC Barcelona jste si na mobilenet.cz mohli prohlédnout už minulý měsíc. Model One V však tehdy nebylo možno zapnout a my jsme tak nemohli prozkoumat, jak vypadá a běží nové Sense 4.0 na tomto nejlevnějším kousku s jednojádrovým procesorem. To jsme nyní mohli napravit na tiskové konferenci v Praze, na které HTC oficiálně uvádělo nové přístroje řady HTC na český trh.

TIP: přečtěte si preview HTC One V

HTC One V: živé fotografie

Android 4.0 běží na novém HTC One V velmi svižně a i přes jednojádrový procesor se díky výborné optimalizaci nesetkáváme s prodlevami nebo sekáním. Oproti vybavenějším kolegům One X a One S zde však několik rozdílů je. I když i model One V disponuje novou grafickou nadstavbou HTC Sense 4.0, má například odlišně zpracován multitasking. Ten se zobrazuje klasicky ve stylu Androidu 4.0 a ve sloupci zobrazuje poslední aplikace. U vybavenějších modelů ze série One jsme mohli vidět 3D náhled ve stylu Windows Vista/Windows 7.

Podívejte se na náš videpohled níže, případně se můžete prokliknout na náš původní videopohled a fotogalerii z Barcelony.

HTC One V – první pohled

Technické parametry HTC One V

Kompletní specifikace
Konstrukce120,3 × 59,7 × 9,2 mm, 115 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper LCD, 3,7" (800 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S2 QSD8255, CPU: 1×1 GHz, GPU: Adreno 205
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostduben 2012, 7 999 Kč
Diskuze ke článku
Little
To bude ještě velký dilema jesti Sony Sol nebo HTC ONE V ...
freeman
Moja otázka je : V čom je lepší tento mobil ako HTC Desire S. S tým, že ak príde k mobilným operátorom bude asi drahší ako HTC Desire S. Oplatí sa cenový rozdiel ? Lebo aj HTC Desire S dostane nadstavbu Androidu 4.0.
PG
Tak ta nevýměnná baterie docela zamrzí, myslel jsem, že u modelu V zachovali výměnnou, aspoň jsem to tak pochopil z některých předchozích informací. S tím půl gigabajtem paměti se taky zrovna nepředali, jsem zvědav, jak (a jestli vůbec) na tom pošlapou novější verze Androidu, až přijdou.
freeman
Ako to tak sledujem túto diskusiu nadobúdam dojem, že od firmy HTC s modelom ONE V je to taká malá habaďúra na zákazníka. Okrem zmenu dizajnu (dokonca aj ten je použitý s Legendu) sa na mobile nič nezmenilo .

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze