Testujeme HTC One V s bradou: první dojmy a fotografie

88

V redakci se nám sešla kompletní trojice nových HTC a opomenout tedy nemůžeme ani nejnižší model One V, spadající do střední třídy. Jeho hlavním trumfem je design, který se inspiroval u starších a oblíbených modelů. Výbava je pak poplatná třídě, tedy 1 GHz procesor, 5 megapixelový fotoaparát nebo Android 4.0.

HTC One V - oficiální fotografie

Pamatujete nebo ještě vlastníte HTC Hero nebo HTC Legend? Pokud ano, vězte, že právě One V je jejich nepřímým následovníkem. Jasným poznávacím znamením je zvýšená brada pod displejem. HTC se přesvědčilo, že jde o oblíbený prvek a tak jej po letech vrací. Design je celkově silnou stránkou modelu One V. Telefon vypadá stylově a vše podtrhuje i celokovové provedení. Bohužel například zadní kryt je dost náchylný k oděrkám. Plusem jsou jednoznačně rozměry. Výška 120 milimetrů je běžná, ale šířka 59 milimetrů je příjemnou změnou po všech obřích smartphonech. Tloušťka 9 milimetrů směřuje One V mezi velmi tenké telefony.

Základní design se drží zaběhnuté tradice HTC

Rozměrům se musel přizpůsobit displej. Počítejte tedy s plochou 3,7 palce. Pro někoho málo, pro mnohé však takřka ideální velikost. Rozlišení činí klasických 800 x 480 pixelů a vytváří velmi jemný rastr. Mnohem důležitější je ale technologie Super LCD 2. Displej nabízí živé barvy a vysoký kontrast. Perfektní jsou pozorovací úhly i čitelnost na slunci. Nad displejem se krom klasických věcí nachází i informační LED dioda. Tu výrobce tentokrát vyřešil lišácky. Je protáhlá z přední strany až k zadní. Bliká tedy tenký proužek, který uvidíte z dálky.

Brada je oblíbená už od modelů Hero a Legend

HTC se také povedl nástup nového Androidu 4. Všechny nové modely jej mají a výjimkou není ani One V. Spolu se čtyřkovým Androidem je zde i nové Sense 4, které přináší hned několik inovací či změn, o kterých si řekneme až v recenzi. Prozatím zmíním fakt, že s ohledem na nižší výkon One V nemá efektní 3D cover flow naposledy spuštěných aplikací. Namísto toho je vše řešeno jako v holém Androidu. O rychlost se stará jednojádrový procesor s taktem 1 GHz, 512 MB RAM a grafika Adreno 205. Nejde o dechberoucí hodnoty, ale telefon je krásně plynulý.

Podoba prostředí Androidu 4 s nadstavbou Sense 4

Na rozdíl od vyšších modelů se One V může paradoxně pochlubit slotem na paměťovou kartu. Interní paměť nabízí 940 MB pro uživatelská data. Změna je i na poli SIM karty. One V se spoléhá na klasickou velikost, nikoliv na micro SIM.

Do ruky padne One V skvěle

Inovací údajně prošel také fotoaparát. V případě One V vám bude muset stačit 5 megapixelové rozlišení. Nechybí automatické ostření nebo LED dioda. Kvalita fotografií je nicméně stále hodně průměrná. Je fajn, že odzvonilo růžovým nádechům, nicméně ostrost snímku bychom si představovali lepší. Problémem jsou také přechody mezi tmavšími a světlými místy. Typicky je to vidět na nebi. Záznam videa je pak umožněn v maximálním rozlišení 720p s plynulostí 30 snímků za vteřinu. Z neznámých důvodů se ale jednou za pár vteřin video zadrhává.

Prostředí fotoaparátu


Ukázkové fotografie z exteriéru

Na závěr prvních dojmů se mrkneme na baterii. Sloveso mrkneme nicméně berte jen obrazně, neboť baterie je pevně zabudována do těla telefonu. Údajně však má mít kapacitu 1500 mAh. Během prvních dnů testování se zatím One V statečně drží a jeden celý den nečiní problém.

A ještě jednou brada, tentokrát detailně

HTC One V právě intenzivně testujeme a proto máte-li jakýkoliv dotaz, neváhejte a napište do diskuze pod tímto článkem. Odpovíme vám buď přímo pod váš dotaz nebo odpověď zahrneme do chystané recenze.

Technické parametry HTC One V

Kompletní specifikace
Konstrukce120,3 × 59,7 × 9,2 mm, 115 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper LCD, 3,7" (800 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S2 QSD8255, CPU: 1×1 GHz, GPU: Adreno 205
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostduben 2012, 7 999 Kč

Za zapůjčení HTC One V děkujeme značkové prodejně HTC v Praze.

Diskuze ke článku
ingman
Zajímalo by mě jak se dá telefon restartovat pokud se zasekne?
Josef
zdravím, mám tento telefon, a jsem v celku spokojený, jen po pár dnech prohlížení internetu nainstalování několik instalací a běžného používání se celkem zpomalil nemáte radu jak to zlepšit? Aplikace správce úloh moc nepomáhá..... ještě bych se chtěl zeptat jak nastavím, aby se mi při stahování dat přes Bluetooth nahrály soubory na paměťovku a ne na interní paměť, nikde jsem to nenašel......jinak se mi líbí!
Walker
Dobrý den, jak je to tedy s tou vnitřní pamětí? Výrobce uvádí 4GB, vy potom jenom 1GB. To je dost rozdíl i za předpokladu, že by na zbytku ležel systém. Jak to tedy je? A je sklo nad LCD Gorila glass? Děkuji za odpovědi zde nebo v recenzi :-).
Ivan
Dobrý den, váhám mezi tímto HTC One V, HTC Desire S a SE Xperia Ray. Desire S má oproti novějšímu One V přední kameru, baterie se dá vyměnit oproti pevné baterii v One V. Oba mají navíc horší foťáky i videa ve srovnání se SE Ray, který je jinak podobně vybaven, má však zase o něco menší, i když kvalitní display. Můžete mi, prosím, pomoct vybrat, který z těchto je asi nejlepší, co se týče zhodnocení všech pro a proti? Mockrát děkuji!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze