Naše první dojmy z tenkého ASUSu ZenBook Flip S

Naše první dojmy z tenkého  ASUSu ZenBook Flip S
  • Letos na Computexu představený ZenBook Flip S se nám konečně dostal do rukou a vypadá skutečně dobře
  • Výborně zpracovanou konstrukci podtrhuje zejména tenké a lehké tělo, s kterým je přenášení hračka
  • Potěší také opravdu výkonná hardwarová výbava, byť kupříkladu touchpad nás nechal chladnými

Vrcholem řady ZenBook byl na konferenci ASUSu v Berlíně model ZenBook Flip S, jenž se nám v plné parádě představil již na letošním Computexu před pár měsíci. Vše o něm tedy již prakticky víme, ale nyní se nám dostal tento tenký elegán i do rukou a zanechal v nás velmi pozitivní dojmy.

ASUS ZenBook Flip S – IFA 2017

Zařízení je opravdu velmi tenké a lehké, takže se dá bez problému držet i jednou rukou a je ideálním společníkem na cesty. Ostatně k cestování by měla přispět i baterie s proklamovanou výdrží až 13 hodin. ZenBook Flip S působí velmi kvalitním dojmem a není se čemu divit, neboť většinu šasi tvoří hliník, byť spodek zařízení šetří hmotnost za pomoci plastu, což naštěstí celkový dojem nijak nekazí.

Extrémní tenkost má za následek klávesnici s velmi nízkým zdvihem, na což si musí každý chvíli zvykat, ale celkově se nám na ní psalo poměrně dobře. Jen touchpad nás moc neohromil zejména svými reakcemi. Občas naše dotyky zkrátka ignoroval, byť to může být způsobeno vadou kusu. Ve stejném duchu si lze postěžovat i na dotykový 13,3palcový Full HD displej, kterým byl námi zkoušený stroj osazen. Ten totiž na dotyky nereagoval úplně okamžitě a i on nás občas raději zcela ignoroval. Potěšil však pevný pant, pomocí kterého lze displej otočit až o 360 stupňů.

Šlo snad pouze o chyby předváděného kusu, jelikož ZenBook Flip S je již nějaký pátek ve světě na prodej a s podobnými neduhy by jen těžko obstál. Kromě těchto menších výtek na nás však velmi zapůsobil a obzvláště v maximální konfiguraci s Intel Core i7, 16 GB RAM a 1TB SSD se dá jen žasnout, jak se to vše do tak tenkého těla vejde. Dokonce i čtečku otisků prstů zvládl ASUS umístit na pravý bok tenké základny.

Dostupnost ZenBooku Flip S v na našem trhu zatím neznáme, ale očekává se v posledním kvartále letošního roku s cenovkou kolem 54 tisíc korun za základní model.

Technické parametry ASUS ZenBook Flip S

Kompletní specifikace
Konstrukce311 × 211 × 10,9 mm, 1 100 g, konstrukce: konvertibilní
DisplejTFT IPS, 13,3" (1 920 × 1 080 px)
ChipsetIntel Core i7-7500U, CPU: 2×2,7 GHz, GPU: Intel HD Graphics 620
PaměťRAM: 16 GB, disk: 512 GB (SSD), paměťové karty: ?
Konektory2× USB 3.0, ?× USB 2.0, video: ?, další: ne
Datové funkcemodem: ?, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ?
Operační systémWindows 10
Akumulátor39 Wh, udávaná výdrž: 12 hodin
DostupnostQ3 2017, 32 000 Kč
Diskuze ke článku
Marian
54 000CZK zrejme bude najvyššia konfigurácia s QHD a 1TB diskom nie základná ako píšete... Už teraz ma alza za 40k 8gb ram 256gb disk na stránkach

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze