ASUS ZenBook Flip S: ohebný a pracovitý elegán

ASUS ZenBook Flip S: ohebný a pracovitý elegán
  • ASUS ZenBook Flip S je nejtenčí a nejlehčí konvertibilní notebook s možností otočení displeje do 360°
  • V zařízení nalezneme nejnovější 7. generaci procesoru Intel a integrovanou grafiku HD Graphic 620
  • Součástí balení bude dokovací stanice, se kterou notebook proměníte v pracovní stanici
  • Jako volitelné příslušenství bude k dispozici stylus ASUS Pen

Lehce přes kilogram vážící ZenBook Flip S je nejtenčím a jedním z nejlehčích konvertibilních zařízení, které bylo představeno v rámci letošního Computexu. O tom, že se jedná o prémiové zařízení, svědčí zpracování a fakt, že celé šasi je vyrobeno z jednoho kusu hliníku. Výsledkem je tak velmi odolná a lehká konstrukce.

Na výběr je ze dvou procesorů Intel 7. generace – slabšího i5-7200U se základní frekvencí 2,5 GHz a i7-7500U s taktem 2,7 GHz. V obou případech bude k dispozici jako grafická karta Intel HD Graphics 620. S procesorem může spolupracovat 8/16 GB LPDDR3 RAM paměti. Jako úložiště lze vybrat SSD s kapacitou 256 GB a 512 GB přes SATA3 či 1 TB přes PCIe 3.0, které je třikrát rychlejší než SATA3.

ASUS ZenBook Flip S

Displej je, jak je u konvertibilních zařízení zvykem, menší než u klasických notebooku. V tomto případě se jedná o 13,3palcový zobrazovač s rozlišením Full HD nebo UHD a velkým pozorovacím úhlem 178° i tenkými rámečky (6,11 mm).

Víko s displejem lze otevřít a zcela přetočit do 360°. Vznikne tak tablet, který je díky hmotnosti 1,1 kg možno snadně obsluhovat. Navíc díky podpoře stylusu ASUS Pen a Windows Ink můžete zařízení využívat i jako grafický tablet, případně pro psaní poznámek. Kloub, který se o otevření stará, lze zaaretovat v jakékoliv pozici.

Klávesnice je podsvícená a výška jednotlivých tlačítek je 1 mm. Jak lze u zařízení této velikosti očekávat, nenalezneme zde numerický blok. Avšak potěší velký touchpad s podporou gest.

ASUS ZenBook Flip S

Jako konektorová výbava poslouží dva USB 3.1 konektory typu C, které slouží pro nabíjení, připojení příslušenství a grafický výstup. Současně lze připojit až dva 4K monitory zároveň. Pokud by vám chybělo klasické HDMI nebo konektor pro drátové internetové připojení, nezoufejte – součástí balení bude taktéž Mini dock, kde tyto konektory doplní VGA, USB 3.0, 3,5mm jack zvlášť pro sluchátka a zvlášť pro mikrofon a také čtečka SD karet. Přes dok budete moci i zařízení nabíjet, tak lze snadno vytvořit z notebooku pracovní stanici.

ASUS Mini dock

Na boku zařízení kromě konektorů nalezneme i čtečku otisku prstů s podporou Windows Hello pro snadné přihlášení. Baterii jde díky fast-charge nabít na 60 % za 49 minut a při plném nabití budete moct zařízení využívat až 12 hodin pro běžnou práci. Jako předinstalovaný operační systém bude v levnějších variantách Windows 10 Home, v těch dražších verze Pro. Na výběr bude ze dvou barevných provedení – Smoky Grey a Royal Blue.

Technické parametry ASUS ZenBook Flip S

Kompletní specifikace
Konstrukce311 × 211 × 10,9 mm, 1 100 g, konstrukce: konvertibilní
DisplejTFT IPS, 13,3" (1 920 × 1 080 px)
ChipsetIntel Core i7-7500U, CPU: 2×2,7 GHz, GPU: Intel HD Graphics 620
PaměťRAM: 16 GB, disk: 512 GB (SSD), paměťové karty: ?
Konektory2× USB 3.0, ?× USB 2.0, video: ?, další: ne
Datové funkcemodem: ?, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ?
Operační systémWindows 10
Akumulátor39 Wh, udávaná výdrž: 12 hodin
DostupnostQ3 2017, 32 000 Kč

Zdroje: asus.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze