Nahraďte noviny aplikacemi pro váš Android

Top Apps
2
Nahraďte noviny aplikacemi pro váš Android
  • Přečtěte si zprávy z celého světa díky 5 aplikacím pro váš Android
  • Ve výběru nechybí spolehlivá RSS čtečka, moderní aplikace ve stylu časopisu a další
  • Dostane si také na ryze českou aplikaci speciálně zaměřenou na české weby a další zdroje
  • Všechny jsou kompletně zdarma ke stažení v obchodě Google Play

Žijeme v uspěchané době a není snadné si udržet přehled o dění ve světě. K tomu, abyste byli stále v obraze a věděli, co se kolem vás děje, nebo se jen nenudili v autobusu či tramvaji, se tedy určitě hodí mít nějaký zdroj zpráv přímo v kapse. Aplikací splňujících tento účel je samozřejmě nespočet a každý bude mít svou oblíbenou. My se však podíváme na ty nejlepší a nejoblíbenější.

Aplikace na zpravodajství – Top Apps

Feedly

Začít můžeme Feedly, což je velmi pěkná RSS čtečka, která se snaží být co nejpřístupnější. Díky ní si vytvoříte vlastní tok zpráv z opravdu širokého množství webů a jiných zdrojů. Záleží jen na vás, jaké zprávy a od koho se vám budou zobrazovat. Aplikace integruje rovněž Facebook, Twitter a Pinterest zdarma nebo můžete získat za příplatek také podporu Evernote, OneNote, IFTTT, LinkedIn a mnoho dalších.

Feedly

Potěší také možnost prohlížet si všechny doporučené zprávy nejen na vašem mobilním zařízení, ale také na počítači díky vlastním webovým stránkám. Feedly je opravdu robustní a povedená aplikace, kterou se určitě vyplatí vyzkoušet. Obzvláště, když je celá služba zdarma, byť si můžete připlatit za mnohem komplexnější nastavení a funkce.

Stáhnout Feedly

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Flipboard

Flipboard se Feedly v mnohém podobá, ale přináší něco svého. I zde si vytvoříte vlastní tok informací pomocí vámi preferovaných zdrojů, avšak na rozdíl od Feedly je Flipboard mnohem okázalejší ve své prezentaci.

Flipboard

Aplikace je prošpikována různými animacemi či velkými obrázky, které vypadají opravdu skvěle a prostředí je navrženo tak, aby vypadalo jako moderní elektronický časopis. Nechybí funkce jako sdílení, ukládání zpráv či notifikace. Díky modernímu a živému designu se stal kdysi Flipboard jednou z prvních aplikací, díky které nepůsobilo čtení zpráv tak nudně a dodnes stojí jednoznačně v čele tohoto odvětví. A opět zcela zdarma.

Stáhnout Flipboard

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

News Republic

Pokud nemáte rádi zdlouhavé nastavování všech vašich oblíbených zdrojů, může se vám zalíbit aplikace News Republic. Ta má ve svém repertoáru již přes 2 500 zdrojů a stále se rozrůstá. Odlišujícím prvkem je tu však fakt, že se od vás aplikace postupně učí a zobrazuje zprávy na základě vámi navštěvovaných zdrojů. Rovněž však obsahuje i sekce, kde uvidíte ty nejpopulárnější zprávy či denní přehled toho nejnovějšího a nejdůležitějšího.

News Republic

Všechno si můžete samozřejmě nastavit dále podle vašich preferencí a odstraňovat či přidávat další zdroje dle libosti. Mějte však na paměti, že aplikace se musí nějakou chvilku skutečně učit vaše zvyky, takže není přehled zpráv ihned dokonalý. News Republic si můžete stáhnout a používat zdarma, případně je možné si připlatit 80 korun a zbavit se reklam.

Stáhnout News Republic

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Tapito

Ryze českou stopou ve světě zpráv je aplikace Tapito, kterou jsem si již podrobněji představili v našem seriálu Android aplikace týdne. Tapito je zaměřeno čistě na české weby. V současnosti shromažďuje na 1 100 českých zdrojů od zpravodajství přes časopisy a blogy až po youtubery.

Tapito

Samotné zdroje si můžete navolit podle svých preferencí ručně, ale aplikace se zároveň také učí podle vašeho používání a zobrazuje poté články, které vás mohou zajímat nejvíce. Možné je nechat si zobrazit také čistě regionální zprávy, povolit aplikaci změnit zamykací obrazovku nebo si uložit články pro offline čtení. Pokud zkrátka trávíte nejvíce času na českých webových stránkách, bude Tapito nejlepší volbou.

Stáhnout Tapito

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Google Now

Google Now nepotřebuje žádnou instalaci a každý jej má na svém telefonu. Stačí jen dlouze podržet domovské tlačítko, nebo v případě některých launcherů sídlí přímo vedle domovské obrazovky. Google vám ukáže pomocí přehledných karet seznam zpráv z různých odvětví, upozornění na vaše události z emailu či kalendáře a zobrazí předpověď počasí. Jedinou nevýhodou je, že Google využívá k nabízení článků čistě vaší historii vyhledávání a nemůžete si jednotlivé zdroje nijak zvlášť filtrovat či upravovat.

Google Now

Můžete pouze zablokovat stránky, od kterých už nechcete dostávat novinky. Přidávání zdrojů zde v žádné podobě skutečně nenajdete. Je to sice pohodlné řešení, ale zároveň může být kvůli tomu funkce občas otravná. Mnoha lidem však může jednoduchý a automatický přehled zpráv o jejich zájmech bohatě stačit.

Stáhnout Google Now

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Partnerem seriálu Top Apps je ASUS.

Asus seriály
Diskuze ke článku
V. P.
Feedly používám, a řada zmíněných integrací je jen pro placenou verzi
Michal Šrajer
Pravda, zapomněl jsem upřesnit, za co přesně se musí připlatit. Děkuji za upozornění, článek jsem upravil

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze