Android aplikace týdne: Tapito

12

Každý z nás sleduje nějakým způsobem dění v okolním světě, ať už se koukáte na videa na YouTube, díváte na zprávy v televizi, čtete noviny nebo si prohlížíte články na webu. Není však nic pohodlnějšího než mít všechno dění přímo na dosah ve vaší kapse. Podívejte se proto s námi na aplikaci Tapito, která se snaží sjednotit zprávy z celého českého internetu do jednoho útulného místa.

Aplikace je pěkná a krásně přehledná, pohodlně se používá a má jednoduché nastavení. Každý den prochází přes RSS kanály celkem 1 100 online zdrojů, které tvoří nejen zpravodajské portály, magazíny a blogy, ale třeba i takové youtuberské kanály. Aplikace následně analyzuje na šest tisíc článků, přiřadí k nim klíčová slova a rozřadí je do 22 kategorií a více než 80 podkategorií. Nová verze aplikace 2.0 dokáže také podrobně vyhodnocovat vaše konkrétní priority a připravit vám tak výběr článků na míru. Články se zobrazují na základě vašeho skutečného zájmu, preferencí, čtenosti, sdílení na sociálních sítích atd. Navíc je aplikace od nové verze k dispozici nejen na Androidu, ale i na všech jablečných zařízeních.

Tapito – Android aplikace týdne

Mezi kategoriemi lze jednoduše přecházet posunováním do stran a ikonkou nabídky vpravo nahoře si je můžete velmi rychle upravit v záložkách či si přesněji vybrat ze seznamů sledovaných zdrojů. Po rozklepnutí článku dostanete větší náhled, možnost jej sdílet a především můžete pokračovat na úplný článek na webu. Tam se lze poté pomocí ikonek v horní liště přepínat mezi dvěma styly zobrazení, uložit článek do oblíbených, opět jej sdílet či změnit velikost textu.

Tapito

Po swipenutí směrem doprava z hlavní obrazovky se dostaneme do hlavního menu, kde najdeme pár dalších možností. V profilu můžete vidět vaší historii článků a ve zdrojích si lze do puntíků upravit, odkud budete své zprávy dostávat. Rozdělení tu máme na obecné kategorie, které lze připínat a odepínat na hlavní obrazovku, weby, kde si ručně vyberete, odkud chcete zdroje čerpat, a moje zdroje. Zde si můžete pomocí URL adresy uložit web, který není v originální nabídce, a zároveň mu dát vlastní název a zařadit si jej do správné kategorie. V menu máme dokonce i speciální nabídku pro výběr regionálních zpráv a samozřejmě zde máme i složku s vámi uloženými oblíbenými články.

Tapito

V nastavení moc možností není, ale lze si trochu upravit notifikace a třeba také stahování na pozadí. Specialitkou je potom vlastní zamykací obrazovka, která vám bude ukazovat při každém rozsvícení displeje poslední zprávy, mezi kterými můžete scrollovat a dále s nimi interagovat. Tapito je zkrátka zajímavou českou aplikací, která si určitě nalezne mnoho fanoušků a zejména pokud strávíte mnoho času pročítáním webu, může být právě tato aplikace vaším šálkem kávy.

Stáhnout Tapito

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Marek
Poradi mi niekto ako odstranit zdroje ktore nechcem sledovat? Ak ich odstranim, za par sekund su oznacene znova bez toho aby som ich vyberal... Dost divne ak si nemozem vybrat iba zdroje (weby) ktore chcem sledovat.
jenula33
Jak můžete propagovat aplikaci která si dělá co chce a navíc je udělaná tak debilně, že místo, aby si člověk vybíral jaké chce články, musí projít hafo kategorií a zrušit odběr u těch které mu doporučila aplikace , aby po půl hodině nastavování zjistil, že celá jeho práce byla na h...o a má zase zaškrtaný všechno.
Chuan Perverez
Přesně jak říká jenula33. Je to pěknej hnůj kterej vůbec nedělá co po něm uživatel chce a celý pracný nastavení ani neuloží. Tuhle rubriku radši zrušte. Děláte si akorát ostudu.
MM
Jak mohu tuto aplikaci, kterou nechci odinstalovat ? Jde pouze deaktivovat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze