Motorola DEFY mini: první dojmy, fotografie a video

V Barceloně jsme vyzkoušeli také malý odolný telefon od Motoroly - DEFY mini. Je kompaktní, poměrně elegantní, ale hlavně nabízí certifikaci IP67. Podívejte se na video a naše první dojmy z této novinky.

Motorola již delší dobu prodává odolný model DEFY, ale v lednu na CES v Las Vegas představila jeho sourozence s názvem DEFY mini. Ten nabízí stejnou odolnost, ale v menším, kompaktnějším a pro mnohé elegantnějším těle. Jak se nám líbila?

TIP: přečtěte si preview Motoroly DEFY mini

DEFY mini disponuje operačním systémem Android 2.3 Gingerbread, který bohužel nebude aktualizován na Ice Cream Sandwich. Potvrdili nám to přímo zástupci výrobce na stánku v Barceloně. Displej s úhlopříčkou 3,2 palce je poměrně malý, ale prostředí je dobře ovladatelné. Motorolu musíme pochválit také za vyladění systému, který je i přes 600 MHz procesor plynulý. Nedá se říci, že by byl rychlý, to určitě ne, ale vzhledem k pomalejšímu procesoru překvapí plynulé animace a absence zaškobrtnutí.

Pohotovostní obrazovky si můžete vylepšit také několika chytrými widgety od Motoroly, mezi kterými nalezneme také chytrý widget kontaktů a aplikací. Tyto widgety sledují, se kterými aplikacemi nebo kontakty máte nejčastější interakce a podle toho agregují obsah.

Motorola Defy mini – první pohled z MWC

Nová Motorola má certifikaci IP67, což znamená, že je kompletně odolná proti prachu a vydrží do 30 minut ponořená pod vodou v maximální hloubce 1 metr. To z novinky dělá opravdu odolný mobil, se kterým se lze pustit i na drsnější dobrodružství do přírody. Telefon je navíc i přes své odolné provedení poměrně elegantní a díky kompaktním rozměrům padne dobře do ruky. Tomu napomáhá také pogumovaný povrch. Pochvalu si výrobce zaslouží i za neošizené ovládací prvky, mezi kterými na boku nechybí ani spoušť fotoaparátu, která se i dobře ovládá. To u odolných telefonů rozhodně nebývá pravidlem.

Jak se vám nová Motorola DEFY mini líbí? Přemýšlíte o odolném telefonu a byl by to pro vás ideální kandidát?

Technické parametry Motorola DEFY Mini

Kompletní specifikace
Konstrukce109 × 58,5 × 12,6 mm, 107 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT TN, 3,2" (480 × 320 px)
Fotoaparát3 Mpx (2 048 × 1 536), LED dioda, video: 640 × 480 px, 16 FPS
ChipsetCPU: 1×600 MHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 165 MB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.3
Akumulátor1 650 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostúnor 2012, ?
Diskuze ke článku
edsten
Pěkný videopohled ;)
Už jsem se na ní díval dřív a musím říct, že vypadá dobře (třeba kapacita baterie je super), i cenu má přijatelnou. Podle mě je velká škoda, že nedostane ICS.
Majo B
Rozmery su take iste ake ma Defy . Radsej si priplatim a budem mat rychlejsi procesor, vacsi displej kapacitu baterie.
Majo B
Malo tam byt Defy Plus :)
Alešák
Zajímala by mě reálná výdrž telefonu, protože tak velká baterka při tak malém displeji teoreticky dělá z telefonu jednu z nejneúnavnějších bezčudlíkovek :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze