Nové Motoroly Motoluxe a Defy mini v prodeji v ČR: kde a za kolik?

2

Do oficiální distribuce v České republice se v těchto dnech dostávají dvě zajímavé novinky od amerického výrobce Motorola. Dva smartphony s operačním systémem Android, a z toho dokonce jeden s výrazně zvýšenou odolností. Kde je seženete a kolik v průměru stojí?

Oba nově prodávané smartphony na oficiálních snímcích

Preview:

Motorola DEFY Mini: sympatický malý tančík

Nová Motorola XT615 s Androidem zaujme mladé

Motorola Motoluxe

První novinkou, která se v Česku začíná prodávat je model Motoluxe. Ten jsme si mohli osahat na letošním MWC 2012 v Barceloně. Telefon už je ale znám z dřívejška pod označením XT615, Motorola ho totiž pod tímto jménem původně představila pouze pro Čínu. A čím že tedy novinka nejvíce zaujme? Je to především povedený design, kterému vyniká zajímavý výřez na spodní straně telefonu, fungující jako notifikační světlo, a také celkem kompaktní rozměry.

Motorola Motoluxe na fotografiích z MWC Barcelona 2012

Čtěte - Motorola MOTOLUXE živě z Barcelony (video)

Z dalších parametrů je důležitý především 4 palcový TFT displej s rozlišením 480×854 pixelů (FWVGA), 800 MHz procesor od Qualcommu, 8 Mpx fotoaparát s autofocusem, a nebo vnitřní paměť 1 GB, dále rozšiřitelná o microSD paměťové karty a také 512 MB operační paměti RAM. V průměru novinku můžete koupit za zhruba 6500 korun. Přehled všech českých e-shopů, kde se nachází v prodeji najdete na heureka.cz.

Graf ceny produktu Motorola Motoluxe poskytuje server Heureka.cz

Motorola Defy mini

Dalším modelem, který čerstvě přichází na náš trh, je Motorola Defy mini. Jde o telefon patřící do stále více se rozšiřující skupiny telefonů, které se můžou pochlubit certifikací zvýšené odolnosti. Konkrétně u modelu Defy mini je to IP64, což znamená třeba odolnost proti prachu, vodě, ale také třeba proti poškrábání displeje díky extra odolnému sklíčku Corning Gorilla Glass.

Motorola Defy mini naživo ze stánku Motoroly na MWC 2012 v Barceloně

Čtěte - Motorola DEFY mini: první dojmy, fotografie a video

Kromě zvýšené odolnosti je model Defy mini již celkem standardním Androidem nižší třídy, kterému ve výbavě nechybí například 3,2 palcový HVGA (320×480 pixelů) dotykový displej s kapacitní technologií, 3 Mpx fotoaparát, 1650 mAh akumulátor, 600 Mhz procesor a nebo operační systém Android 2.3.4 Gingerbread s vlastní uživatelskou nadstavbou přímo od Motoroly. Cena, která se podle heureka.cz pohybuje kolem 4 tisíc, vypadá celkem rozumně, pro masivnější úspěch telefonu by ale mohla ještě o nějakou tu stokorunu poklesnout.

Graf ceny produktu Motorola XT320 Defy Mini poskytuje server Heureka.cz

Zdroje: x-store.cz, x-store.cz

Diskuze ke článku
Michal
Dobrý den,myslite že nova motorola motoluxe je dobra vybavou atd? než třeba sony ericsson xperie neo nebo ray. Jelikož jsem v době kdy přeymyšlim o novem mobilu.děkuji za odpoved

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze