Motorola DEFY Mini: sympatický malý tančík

7

Stále pátráte po chytrém telefonu, který by splnil také vaše požadavky co se odolnosti týče? Pokud vám ještě nepadl do oka žádný smartphone, který je dnes na trhu, třeba se to podaří Motorole DEFY Mini. Ta přináší operační systém Android 2.3 Gingerbread, ale především je zabalený do odolného kabátku.

Možná si říkáte, že Motorola DEFY není nic nového a budete mít pravdu. Původní Motorola DEFY je již na trhu nějaký ten pátek. Nyní však Motorola představila jejího sourozence Motorolu DEFY Mini - bude menší, levnější, ale především odolnější.

Pojďme si trochu rozebrat název nově představeného zařízení. Motorola je více méně jasná - americká společnost zabývající se výrobou komunikačních zařízení, průkopník ve svém oboru, jehož mobilní divizi před nějakým časem koupil Google. DEFY - řada zařízení Motorola, která se chlubí především vysoce odolnou konstrukcí. A nakonec Mini - původní model DEFY je vybaven displejem o úhlopříčce 3,7 palce, model DEFY Mini pak přichází s menším zobrazovačem, pouze 3,2 palce.

TIP! Přečtěte si naše preview Motorola Defy+: vylepšený obrněnec s Androidem

Rozborem názvu jsme se tedy dopátrali hlavních vlastností Motoroly DEFY Mini - jedná se kompaktní telefon s odolnou konstrukcí. V těle s rozměry 109 x 58.5 x 12.55 mm a hmotností 107g nalezneme výbavu spadající spíše do nižší střední třídy. Displej s úhlopříčkou 3,2 palce je vyroben technologií TFT a nabízí rozlišení HVGA, tedy 480 × 320 pixelů. Pod ním se nachází čtveřice senzorových kláves pro ovládání operačního systému Android 2.3.4 Gingerbread.

O běh systému se stará procesor s taktem 600 MHz, což je na dnešní poměry skutečně málo. Vzhledem k tomu, jaký je Android "žrout", musíme doufat, že si Motorola dala práci s optimalizací systému a hlavně své uživatelské nástavby. Systém bude mít k dispozici 512 MB paměti ROM i RAM. Pro běh aplikací tedy dostatek, pro vlastní data pak budete muset přidat paměťovou kartu. Zmiňme ještě fotoaparát s rozlišením 3 Mpx a přední VGA kamerku pro videohovory.

Vnitřní výbava však není to, čím by se Motorola DEFY Mini chtěla chlubit nejvíc. Tím je především její konstrukce, která by měla být, jak se říká, "blbuvzdorná". Tělo je odolné proti prachu i vodě, pravděpodobně můžeme očekávat certifikaci IP64. Odolné je také krycí sklo displeje, které je typu Corning Gorilla Glass a v zařízení by měly být předinstalované také některé aplikace pro outdoor využití. Když to vše spojíme do jednoho malého těla, máme tu slušnou konkurenci například pro Sony Ericsson Xperia active.

Motorola DEFY Mini by měla být pro Evropu dostupná kolem února 2012, cena však zatím ještě není známá. Vzhledem k výbavě by však neměla překročit hranici 5 000 Kč.

Technické parametry Motorola DEFY Mini

Kompletní specifikace
Konstrukce109 × 58,5 × 12,6 mm, 107 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT TN, 3,2" (480 × 320 px)
Fotoaparát3 Mpx (2 048 × 1 536), LED dioda, video: 640 × 480 px, 16 FPS
ChipsetCPU: 1×600 MHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 165 MB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.3
Akumulátor1 650 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostúnor 2012, ?

Zdroje: motorola.com, gsmarena.com, phandroid.com

Diskuze ke článku
radbik
Rozměry: 107 × 59 × 13,40 mm - Defy+ oproti 109 × 58,50 × 12,50 mm - Defy mini.
Tak snad mini pouze displej ne? Kdo by chtěl dnes menší displej v obdobně velkém telefonu.
stepo
Co ze?konkurence pro sony ericsson xperia active? Tak to rozhodne tezko! Ani zdaleka se nemuze srovnavat s xperii active.proste ma to nema,mozna jen tou certifikaci ip67 ale to je tak vse.:-)
Honza
Jak to bude s češtinou? Defy i Defy+ bohužel české prostředí postrádají...
androidak
Nevim jam muze mit Android takovej uspech zere priserne Ramky i procesor vykonove je v poho ale baterku dokaze taky vystavnit..toje jako Windows..by vyrobci meli vyrabet jen hardware a sofwer by si kazdy zvolil..a nahral si tam co by chtel.. :d

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze