Microsoft ukáže Windows Phone 8 Apollo už 20.června

1

Už za necelé tři týdny americká společnost Microsoft představí světu novou verzi svého operačního systému. Windows Phone 8, známé také jako Apollo, se poprvé zjeví před zraky veřejnosti už za necelé tři týdny.

Tip: Windows Phone Marketplace překročil hranici 100 tisíc aplikací

Vývojářská konference Windows Phone developer summit se kvapem blíží. Microsoft již proto rozeslal novinářům pozvánky na tuto akci, která se bude konat 20. června v kalifornském San Franciscu. Podle textu pozvánky můžeme konečně očekávat také představení dlouho připravované zásadní verze mobilního operačního systému Windows Phone s označením 8 (kódové označení Apollo), případně se alespoň dočkáme základních informací a obrázků. Microsoft tak tedy po nedávném představení "desktopových" Windows 8 uvede i novou verzi systému pro mobily.

Pozvánka na akci k představení Windows Phone 8

Čtěte také - Nokia Lumia 900 možná dostane Windows Phone 8

Zatím se Microsoftu daří celkem úspěšně držet pod pokličkou informace o tom, co můžeme od nových mobilních oken očekávat. Změny by ale každopádně měly být většího charakteru. Konečně se čeká například zavedení podpory systému pro vícejádrové procesory, vyšší rozlišení displejů, větší paměti nebo také zpětná kompatibilita se současnými WP 7.xx aplikacemi. Změny by se měly odehrát také v designu systému. Uvidíme, jaká další překvapení si pro nás Microsoft s novými Windows Phone 8 přichystá. Sledujte tedy 20. června mobilenet.cz pro více informací.

Zdroje: engadget.com, gsmarena.com