Windows Phone Marketplace překročil hranici 100 tisíc aplikací

3

Ač se to možná nezdá, obchod s aplikacemi operačního systému Windows Phone pomalu, ale jistě směřuje do elity, obsazené iOS a Androidem. Microsoft totiž odhalil statistiky, ze kteréch lze vyčíst velký pokrok v počtu aplikací. Marketplace totiž překročilo magickou hranici 100 tisíc aplikací.

Tohoto čísla se platformě podařilo dosáhnout za relativně krátkých 20 měsíců, což je dokonce o čtyři měsíce rychleji, než se to podařilo Androidu. Na druhou stranu výsledek je o čtyři měsíce pomalejší, než v případě iOS.

V současné době je ke stažení přes 88 tisíc různorodých aplikací v 60 světových zemích. Nejvíce je aplikací dostupných v USA (77 tisíc), nejméně v Číně (33 tisíc). Celkové číslo se podle grafu zvyšuje až o 300 aplikací každý den a tato křivka se bude v blízké budoucnosti ještě zvyšovat. Nejnovější verze systému, Windows Phone 8 Apollo, je totiž už nedaleko. S ní přijde na trh mnohem více telefonů a další rozšíření platformy.

Zcela dle očekávání je většina aplikací v angličtině. Lze však také najít i aplikace lokalizované do němčiny, francouzštiny, španělštiny, italštiny a dalších rozšířených jazyků.

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
freeman
To sú len suché štatistické čísla na "machrovanie" pre manžérov. Reálna použiteľnosť je niekde úplne inde. Ako príklad uvediem : Chcel som s WP Marketplace nainštalovať do novej Lumia 800 "základné" aplikácie : Battery, Weather, Net counter. Čo je na Androide otázka 1 min aj s inštaláciou. S WP marketu to riešim do teraz.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze