Vyzkoušejte čtyři nové Windows Phone 8 aplikace od Microsoftu

9

V říjnu minulého roku představil Microsoft kolekci Bing aplikací pro Windows 8, mezi kterými nechyběly News, Finance, Sports a Weather. Nyní si můžete tyto aplikace stáhnout zdarma i pro váš telefon s Windows Phone 8. Aplikace jsou v češtině, velmi pěkně zpracované, neměly by chybět v žádném telefonu s tímto operačním systémem.

Společnost Microsoft vydává čtveřici užitečných a velmi pěkně zpracovaných aplikací pro systém Windows Phone 8. Jde o aplikace Zprávy Bing, Sport Bing, Počasí Bing a Finance Bing. Příjemným zjištěním je, že celá kolekce Bing aplikací je lokalizovaná do češtiny. Česky nejsou pouze texty, které se stahují z cizích zdrojů, například články v aplikaci Zprávy.

Zprávy Bing

Chcete vědět o všem, co se děje ve světě? Potom právě pro vás je určena aplikace Bing News, která pokrývá zpravodajství z celého světa. Můžete si vybrat, které zpravodajské servery chcete sledovat, české mezi nimi bohužel chybí, vlastní si přidat nemůžete. Zprávy jsou rozděleny do různých kategorií, v náhledu vidíte jejich nadpis a ikonu (či fotku). Chcete-li si zprávu přečíst, otevře se ve webovém prohlížeči. Na pohotovostní obrazovku si můžete umístit dlaždici vybraného zdroje.

Stáhnout Zprávy Bing

Sport Bing

V této aplikaci máte po ruce veškeré informace o sportovních výsledcích vašich oblíbených týmů. Týmy, které chcete sledovat, si můžete dle libosti vybrat, nechybí ani ty české. V přehledu vidíte například tabulky, výsledky, rozpis utkání či soupisky.

Stáhnout Sport Bing

Počasí Bing

Po spuštění aplikaci se načte aktuální stav počasí plus jeho předpověď pro vaši lokalitu, kde se zrovna nacházíte. Chcete-li sledovat počasí i v jiných lokalitách, není to problém, můžete si je manuálně přidat. Informace o počasí jsou překvapivě rozsáhlé, strčí do kapsy kdejakou placenou aplikaci. Kromě podrobného aktuálního stavu vidíte předpověď na týden dopředu, u každého dne v detailu vidíte všechny informace podrobně. Dále je tu předpověď hodinová, vidíte vývoj teplot a šance srážek na následujících 24 hodin, hodinu po hodině. Třešničkou na dortu jsou aktuální mapy, například mapy teploty, srážek, oblačnosti či snímky z družice.

Stáhnout Počasí Bing

Finance Bing

Aktuálními informacemi o finančních trzích vás provede aplikace Finance Bing. Hlavní obrazovku tvoří informace a graf z burzovního trhu. V další obrazovce si můžete vybrat, které akcie budete chtít na zvoleném trhu sledovat. Nechybí ani informace o cenách komodit (zlato, ropa, bavlna a podobně) či světových měn, součástí je i převodník měn.

Stáhnout Bing Finance

Která z nových Bing aplikací se vám nejvíce líbí? U nás suverénně vítězí skvěle zpracované Počasí Bing.

Zdroje: blogs.windows.com

Diskuze ke článku
JerzyV
Tak Počasí je supr aplikace, k dokonalosti zbývá už jenom info na zamykací obrazovce. Finance moc nevyužiju, ale vypadá dobře. Zprávy jsem zatím nezkoušel. Sport mi z neznámého důvodu nefunguje - hlásí to "při načítání této stránky se stala chyba. Zkontrolujte prosím připojení k síti" - připojený evidentně jsem, když ostatní fungují, máte to někdo taky?
kleinak
Počasí vypadá dobře,ale pokud se bude muset ručně aktualizovat,jako teď,tak je to opět na prd.Tomu nerozumím,mám N8 a tam se počasí od nokie aktualizuje samo,bez dotyku na obrazovku,to samé je to u baterie a u svátku,nechápu ptoč to na WP8 nejde.K čemu je informace o baterii,když je celí den stejná a pokud kliknu na čtvereček s baterií,tak teprve se aktualizuje,to je jako k ničemu.Nebo to má někdo jinak.
Matúš Harčarik
Matúš Harčarik
Počasí i Sport používám na Windows 8 a na Windows Phone 8 jsou stejně skvělé, velké plus.
patrik
Nebo někdo proč se ty bing aplikace nedají najit a nainstalovat?. Kdyz ji spustim odsud z mobilenetu tak ji mužů jen sdílet a ne instalovat. Poraďte. Mam NL 720. Diky

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze