Microsoft končí s prodejem OEM verzí Windows 7 a 8.1

16

Microsoft se odhodlal ke konci prodeje OEM verzí operačního systému Windows 7 a 8.1. Tento krok se dotkne především výrobců zaměřených na pracovní zařízení, kteří stále preferují Windows 7.

Microsoft

Systém Windows 10 oslavil v červenci tohoto roku své první výročí, prošel většími i menšími aktualizacemi a další velký update přijde na jaře příštího roku. Není tedy divu, že i OEM prodej různých verzí starších systémů od Microsoftu bude končit.

Softwarový gigant se odhodlal a ukončuje prodej OEM verzí stále oblíbených systémů Windows 7 a 8.1. Společnost již zastavila tradiční podporu Windows 7 v roce 2015 a rozšířená podpora bude k dispozici do roku 2018. Pokud jde o novější verze, tedy Windows 8.1 a tedy i jejich předchůdce Windows 8 mají tradiční podporu slíbenou do roku 2017, ta rozšířená pak bude trvat do roku 2023.

Microsoft

TIP: Microsoft spouští PowerApps a Flow, nové nástroje pro produktivitu

Jak vidno, konec s prodejem OEM verzí byl jen logický. Výrobci tak budou muset spoléhat na Windows 10. Tento krok opláčou hlavně ti, kteří se specializovali na pracovní notebooky, kde uživatelé stále ještě čekali Windows 7. Typickým případem jsou některá zařízení ThinkPad.

Zdroje: mspoweruser.com, support.microsoft.com

Diskuze ke článku
Juzzy
Tak to vypadá že ani Windows 10 nebude nekonečný hlavně že Bude jen Windows 10 a nic jiného to by nepsali že v roce 2025 skončí podpora úplně.
kaisi
po zkušenosti s macOS uz bych nikdy nechtěl windows, a kdyby nebylo vyhnutí tak XP nebo 7
Petr
Windows 7 je nejlepsi operacni system na svete a nejaka zpatlatina WIndows 10 pujde brzy do hrobu:)
ANO
Aha vidim, ze na zacatku tydne byl konec i OEM. Mel jsem pocit, ze to bylo uz pred par mesici, neposunuli to? Ikdyz podle data dokumentu asi ne. Mozna jsem si spletl august s octoberem (jak kdyby nemohli davat datum podle ISO jak normalni lidi:)
Cili to co je dnes, jsou uz jen skladove zasoby ... uprimne, koupit si novy pocitac s vic jak 7 let starym systemem, muze jen uplny debil .... chapu, ze nekomu na stare plecce W10 nebezi, coz je diky dokonce nizsim narokum mimochodem zcela jasny duvod pro upgrade .... ale u noveho pocitace, OMG!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze