Microsoft spouští PowerApps a Flow, nové nástroje pro produktivitu

3

Po měsících testování Microsoft oficiálně spustil nástroje PowerApps a Flow. Prvně jmenovaný vám umožní sestavit různé aplikace bez nutnosti složitého programování. Druhý je vaším automatizátorem internetu podobně jako například IFTTT či Zapier.

Microsoft dnes oficiálně oznámil globální dostupnost dvou nových nástrojů, které budou zajímat především firemní uživatele v obchodním prostředí. PowerApps je jednoduchý nástroj pro vytváření a sdílení obchodních aplikací se svým týmem na jakémkoli zařízení bez nutnosti umět programovat. Pomocí dalších rozšiřujících šablon a propojení s mnoha službami včetně Office 365 pak vytvoříte aplikaci, která bude pracovat s daty.

TIP: Microsoft spustí Teams, přímého konkurenta Slacku

Microsoft PowerApps
Microsoft PowerApps

Druhým zmíněným je Flow, tedy přímý konkurent IFTTT či Ziperu. V nich můžete vytvářet automatizované pracovní postupy mezi aplikacemi a službami a díky tomu shromažďovat data, synchronizovat soubory a mnoho dalšího nejen ze služeb Microsoftu. Pomocí Flow vytváříte jednoduchá pravidla a toky. Například v případě, že vám přijde e-mail, automaticky se určité vybrané informace přepíší do kalendáře. Dobrou zprávou je také podpora obou nástrojů pro iOS i Android.

Stáhnout Microsoft Flow

Google Play App Store

Stáhnout Microsoft PowerApps

Google Play App Store

Zdroje: thenextweb.com, powerapps.microsoft.com, powerapps.microsoft.com, nokiapoweruser.com, flow.microsoft.com

Diskuze ke článku
ANO
Prijde mi to jako dalsi skatulkova aplikace, kde koupili nejakou firmu a proste to uz vydaji, at od toho maji pokoj. Nedovedu si predstavit realne pouziti. A taky to, ze to oficialne vydaji a nemaji klienta pro mobilni windows je celkem tristni .... o UWP klientovi pisou uz pul roku a ma prijit tento tyden .... absolutne nepochopim, proc teda tech par dni s oficialnim predstavenim nepockali. Ikdyz chapu, ze potencialnich zakazniku asi moc nebude .... za tech par let, co je to na guglu, tak maji 10-50 tisic stazeni, coz budou spis jenom testeri microsoftu:o) Vubec nechapu, k cemu takova aplikace je ..... taky je celkem vtipne, ze tam maji nejake petiminutove video a pouzivaji tam chromy prohlizec, coz je videt, jakou vahu celemu tomu projektu venujou .... kdyz je to blbost a nikdo to nechce, meli to proste zariznout a nedavat to ven jenom proto, ze zbytecne utratili miliony za nejakou firmu .... tohle je proste to diletantstvi microsoftiho managementu, ktere tu firmu stoji miliardy ...
chedofo
Taky mě docela zaráží že tyto dvě aplikace nejsou na Windows store
Radek Průša
Radek Průša
V reakci na předešlé dva komentáře. MS většinou koupí nějakou menší firmu, která je svým produktem zaměřená na Android a IOS a posléze to implementuje do svého portfolia. Windows phone je minorita, takže i tak je asi nenutí ho podporovat.
Co se týče PowerApps. Na první pohled se mi to zdálo také ne příliš dobře využitelné. Ale čím více se s tím seznamuji, zjišťuji, že se tam dají opravdu jednoduše krásně vizualizovat data a jednoduše sbírat data třeba v terénu. Aplikace se okamžitě spouští jak v telefonu, tak na PC a rychle se distribuuje. Potenciál to rozhodně má.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze