Microsoft chystá Skype Teams. Chce konkurovat Slacku

9

Microsoft, který vlastní Skype, s nelibostí sleduje, jak aplikace Slack v současnosti jasně dominuje týmové komunikaci ve velkých firmách. Pracuje proto na vlastním řešení, které se bude jmenovat Skype Teams. Nová aplikace má nabídnout obdobné funkce jako Slack, ale navíc by měla přinést i něco nového, co Slacku chybí.

Microsoft údajně chtěl Slack koupit za astronomických 8 miliard dolarů, když však tyto plány selhaly soustředil se na vylepšování Skypu. Nová aplikace Skype Teams se bude stejně jako Slack zaměřovat na podniky a velké týmy. Uživatelům umožní komunikovat v rámci různých skupin uvnitř týmů, ale navíc bude moci každý komunikovat s každým prostřednictvím přímého zasílání zpráv.

Kromě toho však nabídne i vláknovou konverzaci, což je něco, co Slack postrádá. V ní jednoduše odpovíte na zprávu v kanálu kliknutím na tlačítko odpovědět a připojíte své vlákno, kdykoli budete chtít. Fungovat to bude stejně jako například odpovídání na konkrétní komentáře na Facebooku nebo v diskuzích.

Skype Teams

Silnou stránkou samotného Skypu jsou videohovory a jejich podpora by proto neměla chybět ani zde. Kromě skupinových videohovorů budou k dispozici i ty soukromé. Z dalších funkcí by měl Skype Teams nabídnout možnost plánování online schůzek, sdílení souborů, poznámek, ale Microsoft by mohl využít i své boty ze Skypu a plánována je i integrace Office 365.

TIP: Komunikační aplikace Slack přidává nativní podporu hlasových hovorů

V současnosti softwarový gigant testuje Skype Teams interně a nejsou známy informace, kdy by se měl dostat na veřejnost. Microsoft nicméně plánuje vydat Skype Teams na všechny dostupné platformy. K dispozici by tak měla být pro desktopy aplikace pro Windows a webová verze. Pro mobilní zařízení nabídne aplikace pro Android, iOS a Windows Phone.

Zdroje: mspoweruser.com, pocket-lint.com

Diskuze ke článku
ANO
Nejde o nejakou blbost? Slack slysim poprve ..... lol, ikdyz se divam, ze to mam nainstalovane v mobilu:o) Ani nevim, jak se mi to tam dostalo, nikdy jsem to nepustil.
Kazdopadne microsoft ma se vsim perfektne integrovany skype for business (alias Lync), ktery bych tak cekal, ze je asi dominujici, kdyz integruje vsechno. V praci ho taky mame a je to presne na kooperaci teamu.
M
No Skype jsem vcera smazal uz to nikdo ze známých nepoužívá - mam messenger a jinak FaceTime - vůbec jsem provedl čistku - Office, Adobe Reader..... Zbytečnosti které jiz nepoužívám jelikoz vestavěný aplikace jsou na mobilu příjemnější k použití.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze