Komunikační aplikace Slack přidává nativní podporu hlasových hovorů

Ambiciózní aplikace Slack je centrem pro rozsáhlou týmovou komunikaci, neboť dokáže sdružovat různé služby pro sdílení informací či dat. Výhodou aplikace jsou týmové konverzace, které mohou být různě organizované do jednotlivých kanálů. Rozsah služeb Slacku se nyní rozšiřuje o nativní podporu hlasových hovorů.

Slack

Celý projekt komunikační aplikace Slack je velmi mladý. Spuštěn byl teprve v srpnu 2013. Jeho hlavním úkolem je zpřehlednit a usnadnit komunikaci mezi více lidmi v jednom týmu. Rozhodně tedy nelze říci, že jde jen o dalšího klienta pro zasílání zpráv. Výhoda Slacku spočívá v možnosti týmových konverzací, které můžete rozdělovat do jednotlivých kanálů, jež se týkají konkrétních pracovních projektů. Ihned máte možnost o dané věci komunikovat jen s těmi uživateli, kterých se to týká. V rámci konverzace samozřejmě můžete sdílet obrázky či celé dokumenty, a to velmi snadným způsobem. Postačí je například ze složky myší přetáhnout do místa konverzace a dojde k automatickému sdílení. Ke sdílenému souboru můžete obratem vytvořit subkonverzaci. Velkou výhodou je rovněž propracované vyhledávání, které dle klíčových slov nalezne vytvořené kanály, konkrétní zprávy, ale i soubory.

Prostředí Slacku

Není vše jen o veřejných konverzacích. Vytvořit můžete také privátní kanály, ke kterým se dostanou pouze uživatelé, které vy sami pozvete. Pokud budete potřebovat vyřešit něco rychle a pouze s jednou osobou, můžete ji samozřejmě kontaktovat přímo. Do Slacku lze také integrovat spoustu dalších služeb, které využíváte. Může jít například o Twitter, Skype, Hangouts nebo cloudová úložiště typu Google Drive či Box. Samozřejmostí je také synchronizace napříč zařízeními. Slack lze využít například jen v prohlížeči Chrome, samostatné desktopové aplikaci pro Windows, Mac či Linux, ale také na mobilních telefonech. Slack má vlastní aplikaci pro Android, iOS a v beta verzi již také pro Windows Phone.

Zdá se, že toho Slack již relativně krátce po svém začátku umí hodně. To jej však nebrzdí v dalším rozvoji. Zkraje loňského roku totiž společnost Slack Technologies odkoupila firmu Screen Hero. Ihned se objevily informace, že se v blízké době ve Slacku objeví možnost hovorů, videohovorů a také živého sdílení aktuálního dění na displeji. První novinka se objevuje po roce a dle očekávání jde o hlasové hovory. Ty Slack dnes spustil v rámci beta verze pro své desktopové aplikace a aplikace pro Chrome. Hlasové hovory musí povolit někdo s administrátorskými právy, avšak po prvním povolení už by měly být funkční i pro ostatní v týmu. Slack nabízí různě odstupňované balíčky služeb. Pakliže využíváte verzi zdarma, budete moci hovořit vždy s jedním uživatelem. V placených variantách bude k dispozici konferenční hovor až s 15 lidmi.

Zástupci Slacku dodávají, že novinka bude nějakou dobu fungovat jako beta verze. Od uživatelů očekávají zpětnou vazbu, aby bylo možné hlasové hovory doladit do podoby, kterou uživatelé ocení. S nástupem vlastní funkce hlasového hovoru rozhodně nezmizí možnost využívat hovory v aplikacích třetích stran, jako je například Skype nebo Hangouts.

Stáhnout Slack

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Mac App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Zdroje: slack.com, pocket-lint.com, theverge.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze