Do Skypu se dostanou soukromé zprávy se šifrováním end-to-end

3
Do Skypu se dostanou soukromé zprávy se šifrováním end-to-end
  • Mnohem pokročilejší forma šifrování zpráv by se měla dostat do Skypu
  • V současné chvíli se testuje v rámci programu Skype Insiders

Ve spolupráci se společností Signal dojde k výrazně vyššímu zabezpečení odesílaných zpráv formou aplikace Skype. Využíván bude Signal Protocol a novou službu hodlá Microsoft nazvat „Soukromými zprávami“. Šifrování bude formou end-to-end, což znamená, že zpráva se zašifruje po odeslání a k rozšifrování dojde až na zařízení adresáta. Podobný princip ochrany již využívá například Messenger od Facebooku nebo WhatsApp.

Skype

V tuto chvíli je nová funkce dostupná pouze pro uživatele Skype Insiders. Pakliže byste ji rádi využívali, stačí při tvorbě nové zprávy kliknout na tlačítko „+“ a následně zvolit „Novou soukromou konverzaci“. Opačná strana musí vaši první zprávu do 7 dní přijmout, v opačném případě byste žádost museli odeslat znovu. To budete muset ostatně vždy, když budete v soukromé konverzaci chtít pokračovat na jiném zařízení. Šifrování pro skupinové chaty v tuto chvíli k dispozici není. V dohledné době se očekává, že se funkce rozšíří mezi všechny uživatele Skypu.

Stáhnout Skype

Google Play (zdarma) App Store

Zdroj: signal.org, gsmarena.com

Diskuze ke článku
thegrid
kdyby to prvně zrychlili alespon jako messenger lite. Ten je alespon použitenej. Tan Skype je momentálně pomalá nepoužitelná s...a
BRudolph
Skype je neuvěřitelný zmetek. Nechápu, že v roce 2018 takový program neumí archivovat konverzace, když se přihlásím na jiné zařízení. O rychlosti a plynulosti nemůže být řeč, a UI je tragédie sama o sobě. Skype má už jen pár kroků k zániku. Je už drží snad jen ta generace, která se zasekla v době vzniku a alternativy moc neznají..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze