Cortana vám poradí již brzy i ve Skypu pro Android a iOS

3
Cortana vám poradí již brzy i ve Skypu pro Android a iOS
  • Chytrá virtuální asistentka Cortana od Microsoftu se nově integruje rovněž do aplikace Skype pro Android a iOS
  • Cortana bude fungovat stejně jako Asistent od Googlu v aplikaci Allo a můžete se tak ptát na různé dotazy či například požádat o založení události v kalendáři
  • Aktualizace Skypu s Cortanou se šíři již dnes, avšak pouze pro USA

V posledních pár dnech slýcháme o Microsoftu až nevídala často. Před pár dny jsme se dočkali oznámení příchodu prohlížeče Edge na Android a iOS a nyní se chystá Microsoft rozšířit i svůj Skype na těchto platformách o výpomoc chytré asistentky Cortany. Pokud jste někdy používali aplikaci Google Allo, víte přesně co očekávat. Stačí se při psaní v chatu s kamarádem obrátit s dotazem ke Google Asistentu a ten vám do chatu odpoví. Skype nyní dostane v podstatě to samé, jen vám bude odpovídat Cortana.  

Skype

Kromě vyhledávání na webu Cortana přímo ze Skypu vytvoří i připomenutí či událost v kalendáři. Zároveň také pozná, zda zrovna mluvíte o něčem, v čem by vám mohla poradit a podle toho poskytne nenápadné kontextové nabídky vedle textového pole. Tato asistence bude fungovat nejen v chatu ve dvojicích, ale i ve skupinách a pokud chcete, můžete oslovit čistě jen Cortanu, jelikož bude mít ve Skypu vlastní kontakt. Stejně jako Google Allo, i Cortana nabídne chytré automatické odpovědi na základě vaší konverzace. 

Cortana se dostane postupně do Skypu pro Android a iOS v následujících dnech, jelikož aktualizace se pomalu šíří již dnes. Prozatím to však vypadá, že bude tato funkce dostupná pouze pro USA. Zda se Cortana podívá rovněž do počítačové verze Skypu, zatím není známo. 

Stáhnout Skype

Google Play (zdarma) App Store

Zdroj: blogs.skype.com, androidpolice.com

Diskuze ke článku
jklejna58
Děkuji nechci, microsoft aplikace pro android? Ať vydají update na lumie a převedou je na android, podvodníci. Ty jejich odladěné aplikace co vám sloví baterii i úložiště nechci vůbec vidět.
https://goo.gl/HNT3EB
ANO
Takze uzivatele vlastni mobilni platformy, fuck off ...... a dokonce i uzivatele nejrozsirenejsi a rovnez vlastni platformy, fuck off ...... dobre oni! Takhle se provadi sabotaz!
Durus
To je od nich pekne, ale vzhladom na nepouzitelnost v mobilnych zariadeniach s novsim androidom, uz mi ostal len v PC. V podstate som ho prestal pouzivat uplne. Takze im prajem vela uspechov.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze