Cortana a další boti ve Skypu: komunikace robotů je realitou

1

Microsoft se na svém BUILDU nezapomněl pochlubit ani s aplikací Skype, která má více jak 300 milionů aktivních uživatelů. Díky tomu, že je jednou z nejrozsáhlejších komunikačních sítí, si zasloužila také důležitá vylepšení, jako je integrace Cortany.

S Windows 10 Anniversary Update se Cortana naučí dalších 13 jazyků, což mnoho uživatelů jistě potěšilo, ovšem čeština opět chybí. Další novinkou je také integrace do komunikační aplikace Skype. Nově bude Cortana sledovat vaši komunikaci a snažit se vyčíst vaše aktuální potřeby, ať už se to týká plánování akcí či objednávek přes internet. Přímo při chatování budete tak mít možnost dalších akcí, které by jinak vyžadovaly přerušení komunikace.

Skype

TIP: Skype pro Android získá větší provázanost s balíčkem Office a Outlookem

Cortana ale jako robot na Skypu nemusí zůstávat sama. Jeho platforma umožní vytváření nových robotů, kteří následně mohou s Cortanou komunikovat. Microsoft to demonstroval na robotovi zajišťujícího rezervace v hotelu. Cortana s robotem komunikovala, přičemž jste mohli danou komunikaci pozorovat a nakonec její výsledek schválit či odmítnout.

Od dnešního dne je tedy vývojářům a jejich robotům otevřena Skype platforma a volná ruka ve vytváření komunikačních botů.

Stáhnout Skype

Google Play (zdarma) App Store

Zdroje: theverge.com, mspoweruser.com, pcworld.com

Diskuze ke článku
AleshM
Je to samozřejmě zajímavé, s A.I. to bude ještě zajímavější. Na druhou stranu takový bot je jen software. Prostě program nebo modul, který poslouchá a na vstupu čte nějaká data. Ta buď pak zpracuje a zobrazí nebo výstup pošle na vstup jiného bota, který ho přečte, atd. Vlastnost pipe známá z unixových systémů. Jinak tohle už uměl IBM Sametime (uzavřená jabber platforma) v roce 2007, takže to neni nic nového.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze