LG Optimus Vu: natočili jsme netradiční tabletofon v Barceloně

LG vytáhlo do boje se svým domácím korejským konkurentem a představilo model LG Optimus Vu s pětipalcovým displejem, který bude přímým konkurentem Samsungu Galaxy Note. LG ale zvolilo netradiční přístup co se týče poměru stran. Jak se v praxi Optimus Vu ovládá?

Otázku zodpovíme hned na začátku: Špatně. LG Optimus Vu totiž má displej s poměrem stran 4:3, což ve spojení s úhlopříčkou pěti palců ústí v netradičně široké tělo, které je mnohem širší, než například právě model Galax Note s 5,3 palcovým displejem. LG má, pokud to trochu přeženeme, takřka čtvercové rozměry, což je opravdu pro telefon netypické. Pokud nemáte nadprůměrně velké ruce, tak jednoduše například do levého horního rohu displeje nedosáhnete ani s přehmátnutím. Zcela reálně je tak nutné telefon ovládat dvěma rukama tak, jak to vidíte na videu. Ovládání jednou rukou je těžké, někdy zcela nemožné.

Pozitivní je, že má novinka ostatní rozměry kompaktnější, než konkurent Galaxy Note, a také hmotnost je nižší. Celkově tak není Optimus Vu tak přerostlý, jako druhý Korejec. Netradiční poměr stran displeje 4:3 ve spojení s pěti palci úhlopříčky a tím pádem horší ovladatelnost však budete chvíli rozdýchávat. Stejně jako u Galaxy Note i zde LG přichystalo speciální kapacitní pero, pomocí kterého můžete na displeji psát poznámky, kreslit a tak dále.

LG Optimus Vu – první pohled z MWC

Konstrukce telefonu je kvalitní a design je velmi podobný modelu Prada 3.0 nebo Optimus 4X, a to včetně typických kruhových tlačítek a prvků na horní a spodní straně. Zadní strana je rovněž, stejně jako u zmiňovaných zařízení, vyrobena z tvrdého černého plastu se zajímavou texturou. Měkčený plast nebo jiný materiál by však novince slušel více.

Optimus Vu je oproti klasickým telefonům mnohem větší. Navíc má netypický poměr stran displeje

Optimus Vu má zatím systém Android 2.3, ale update na verzi 4.0 by měl dorazit během jara. Díky dvoujádrovému procesoru s taktem 1,5 GHz je vše velmi plynulé a LG se optimalizace podařila na jedničku, i když se opět setkáváme s typickou grafickou nástavbou, která je však graficky velmi střízlivá. Potěšující je i podpora NFC a dalších moderních funkcí, o kterých jste se mohli dočíst v našem preview.

Záda telefonu jsou plastová

Jak hodnotíte netypické rozměry LG Optimus Vu? Zvolili byste LG místo Samsungu, nebo byste dali přednost právě modelu Galaxy Note?

Diskuze ke článku
LG
Je super podle mě by to byl LG ! Vypadá líp než Note. A určitě LG nekopíruje Samsung :D jako by samsung měl jedinej na světě plast ! :D Božee ! :D Ten má tak s kopírováním co říkat :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze