LG Optimus Vu míří do světa, nově se čtyřjádrem Tegra 3

LG Optimus Vu se pomalu začíná na vybraných trzích prodávat, výrobce však za pět minut dvanáct lehce pozměnil jeho funkční výbavu. Dvoujádrový procesor totiž bude nahrazen o poznání výkonnějším čtyřjádrovým procesorem Tegra 3. Toto řešení výrobce zvolil již u své vlajkové lodi Optimusu 4X HD.

LG Optimus VU - oficiální fotografie

Konkurence pro tabletofon Galaxy Note vstoupila do prodeje již v březnu letošního roku. Zařízení ovšem mohli zakoupit zákazníci pouze v Jižní Koreji. Zbylý svět si na uvedení novinky do prodeje počká až do listopadu. Mezi tím výrobce přemýšlí, jaké kroky učinit k tomu, aby co nejvíce podpořilo prodej samotného zařízení a stoupla tím jeho hodnota v očích zákazníků. Nedávno jsme vás informovali o tom, že samotný ředitel společnosti LG není spokojen s tím, že Optimus 4X HD není konkurenceschopný k vlajkovým lodím ostatních výrobců. Zejména se obává Galaxy S III a tak v září představí vylepšenou verzi Optimusu 4X HD.

Čtěte:

Stejné kroky nyní podniká i v případě Optimusu Vu. Ten by totiž do prodeje měl vstoupit se čtyjádrovým procesorem nVidia Tegra 3 s frekvencí 1,5 GHz, který je také označovaný jako 4-Plus-1. Zbylé jádro slouží pro úsporu energie, kdy dojde k jeho aktivaci v klidovém režimu. Další výbava zůstane beze změny. Počítat můžeme tak s 5 palcovým dotykovým IPS displejem s HD rozlišením a zobrazovacím formátem 4:3. Zadní strana je osazena 8 megapixelovým fotoaparátem a interní paměť je 32 GB, bez možnosti jejího dalšího rozšíření.

LG Optimus Vu na MWC 2012 v Barceloně

LG vstoupí do prodeje s Androidem Ice Cream Sandwich. Vzhledem k poměrně pozdnímu uvedení, by výrobce v očích veřejností stoupl tím, kdyby raději Vu vybavil již Androidem Jelly Bean. LG uvedlo, že od zahájení prodeje v samotné Jižní Koreji se mu podařilo prodat na 500 000 zařízení. Což je velmi vysoké číslo, vzhledem k dostupnosti na jednom trhu. Kdo by si ovšem dělal zálusk na toto zařízení, bude zřejmě zklamán. Výrobce neplánuje uvést tuto novinku na český trh.

Zdroje: pocket-lint.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze